Såhär i grillningstider

Tänkte tipsa lite om hur man kan grilla lite mer miljövänligt nu då det grillas var och varannan dag i de svenska folkhemmen!

¤ Använd inte engångsgrillar - oftast innehåller de tändpapper med oljebaserat paraffin + att aluminiumformen både kräver mycket energi och ger rejält med utsläpp vid tillverkningen.

¤ Köp grillkol märkt med FSC eller SIS - innebär att kolet tillverkas av skog som skötts bättre ur miljösynpunkt. Kolla även om det går att köpa närproducerad kol för att minska på transporterna.
Jag vet inte om det är placebo eller sanning, men jag tycker att det smakar godare då man använder något av ovanstående kol.

¤ Grilla helst KRAV-märkt - både grönsaker och kött! Minskad köttproduktion skulle ge lägre utsläpp av både metan och lustgas, eller köp naturbeteskött som hjälper till att hålla landskapet öppet.

¤ Källsortera - används t.ex. metallfolie vid grillningen så sortera den efteråt så att den får gå till återvinningen.

¤ Använd en elektrisk tändare, helst med miljömärkt el och undvik tändvätska på alla sätt och vis!

¤ Använder ni tändpapper så se till att det är ett papper med stearin och inte paraffin.

Hoppas ni fick några tips på vad man kan tänka på? Kom ihåg; många bäckar små...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0