V. 17

Idag går jag in i vecka 17 och nu tycker jag tiden flyger förbi!

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Från Familjeliv.

Känner mig hela tiden uppkörd, det känns som om magmunnen sitter långt upp i halsen. Vad jag än äter så blir jag mätt och trött på att tugga, ungefär som då man är riktigt snuvig och äter. Man känner sig anfådd och flämtig då man tuggar. Mår nästan inte alls illa nu mer och det är gudomligt!

Ett rart put har tagit form på magen och under dagen jäser den ut till en riktig bebis-mage. Magkatarren är extra känslig nu då jag är gravid så den bidrar också till allt utbuktande!
Inatt tror jag att jag kände första sparken, jag låg på sidan och det gillade inte Krypet så jag vände mig på rygg. Det rördes en massa på magen så jag la min hand på den för det brukar alltid lugna, och då; poof! Det kändes som om en liten bubbla sprack in i mitt pekfinger, en liten "snärt" innifrån magen liksom. Och tro mig, det var inte gaser, de är jag väl bekanta med! ;)

Mamma och pappa längtar efter dig, bebis! ♣

Kommentarer
Postat av: Blissara

Jag blir helt varm.

2008-06-19 @ 09:58:54
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Malin Harju

Blissara: Tack vännen! :)

2008-06-19 @ 10:19:46
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nad

Häftigt! Det är vad det är!!! :)

Obeskrivligt häftigt....

2008-06-22 @ 23:14:56
Postat av: Malin Harju

Nad: Jepp, precis så är det! :)

2008-06-23 @ 07:07:10
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0