TisDagens tacksamhet

För ett bra tag sedan, (har ingen aning om hur länge, kanske 2 år?) köpte jag Mari Windsor's PilatesTV Shop. Och jag älskar det! Under resan då jag gick ner mina 41 kg. så gjorde jag mycket; powerwalkade, joggade och boxades, men inget var så underbart som Pilates!

Skulle väl lämpligen beskriva det som en skön mix mellan yoga och gammal hederlig Susanne Lanefelt-gymping. Har en yoga-matta som jag använder och vardagsrumsgolvet är min träningsplats. Mari kör med 2 olika program på mina skivor, samt en introduktionsskiva, och den kortare på 20 min. gör jag utan hennes hjälp. Den räcker gott och väl för varje kväll. På helgerna om jag har tid gör jag hennes längre program på nästan 60 min. Jag kompletterar detta med några powerwalks till jobbet, promenader med Lotus och hantlar då hennes 20 minuters-program har lite träning för armarna.

Fördelarna med Pilates är att man får slanka, slimmade muskler samtidigt som man verkligen blir uttänjd i hela kroppen. Mjuk och sjukt smidig i lederna! Eftersom rörelserna är få men istället väldigt koncentrerande så sprider sig som ett harmoniskt lugn över utförandet. Om jag inte gör det på kvällen framför TV'n så har jag gärna på en CD med avslappningsmusik i bakgrunden.

Dessutom avger Pilates små doser av lyckosamt endorfin (precis som all annan träning) för jag blir så lycklig då jag fått min beskärda del för dagen.

Dagens tacksamhet: att jag funnit Pilates och fått en bra träningsform för mig att spela en så stor roll i mitt liv!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0