Vårt sovrum

Till vänster i hallen är vårt sovrum, man ser det i inlägget med hall-bilder genom hålet vi gjorde. Sovrummet går i väldigt orientalisk stil och är minimalt; det är egentligen ett förråd som vi gjort om. Vår säng är 130 cm. bred och innan väggen tar slut står där en liten pall som sängbord och den är nog inte mer än 35-40 cm. bred. Då får ni en hum om hur litet det är! Men det funkar, vi har alltid bott så här litet. Och eftersom vi bott så här i snart 5 år så förstår ni ju att vi trivs!

 På väggen in mot tvättstugan har vi framkallat en massa foton på familjerna, vänner, nära och kära och satt upp i likadana ramar från Claes Ohlsson. Jättemysigt att ha alla man älskar runtomkring sig då man ska sova!

 Pallen från Jysk är vaxad med möbelvax (finns på Harjus eller Indiska) och på den står en lotuslykta från Myrra och en väckarklocka från Claes Ohlsson. Jag tycker att väckarklockor är bland det fulaste som finns så då kan man lika gärna välja en väldigt praktisk som sköter sig själv! :) Radion med gammaldags touch kommer också den från Claes Ohlsson!

    Ovanför sängen hänger en vaxad ek-hylla med endast en bråkdel av våra självutvecklande böcker; bl.a "En boddhisattwas liv", "Lycka! En handbok i konsten att leva", "Hur människoöden tvinnas" och "Den tibetanska livs- och dödsboken". En Buddha fyndad på ÖoB för många år sedan har vaxats  med guldvax och fungerar som bokstöd. Vasen med trollhassel är från Indiska och i den hänger små olikfärgade glasprismor tillsammans med tibetanska lyckomynt!

 Sängen är gammalt arvegods från Johans syster och den absolut skönaste säng man kan sova i! Kommer från Dux. Överkastet på kommer från Johans föräldrar och är i röd sammet, så ljuvligt mysigt att ligga på och läsa eller sova som Lotus brukar göra! På den ligger en randig fleece-filt från Åhléns och mis-matchade kuddar från Indiska, Thailand (gåva från bror med fästmö) och arvegods från Johans föräldrar.

 I fönstret (den sida av sängen jag sover på) står lite olika turkosa ljuslyktor från Iittala och från min bästa C tillsammans med en turkos glasboll med bubblor i från IKEA. Insyningsskydden kommer från Bohag och är suveräna! Böckerna som står lutade är min dagbok (kommer från Hikma Islamiska förening), "The Secret" som jag alltid läser i och den bok jag just nu läser; "Flickan i källaren - berättelsen om Natascha Kampusch". Lampan är en saltstenslampa från Himalaya som jag köpt på Hälsokraft. Finns även som ljuslyktor varav vi äger 3 st. Då stenen blir varm frigörs små joner som ska neutralisera fel laddningar i luften. Blir ett jättevackert sken från både den och ljuslyktorna. Har en sljuslykta i varje rum, förutom sovrummet där vi har denna lampa.

 Framför elementet (som vi aldrig behöver ha på eftersom det alltid är varmt i detta lill-rum!) står familjens fårskinnstofflor från Sheperd!

 På den gamla, slitna dörren hänger en krok-skena i smide från Mio och på den våra pyjamaser och morgonrockar. Längst till höger en jättemysig ljuslykta från Indiska som är en present från bästa C för många födelsedagar sedan.

Vi sover alltid fantastiskt gott i vårt mysiga sovrum. Vi har fått det precis som vi ville och det känns så skönt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0