Vårt vardagsrum

Åh! Vi älskar detta rum! Fyllt med nästan enabrt loppis, vintage, second hand, arvegods och gåvor så speglar verkligen detta rum oss! Vi ville ha ett rum som fått sin inspiration från 50-talet och tidigare och vi känner att vi verkligen lyckats, vad anser Ni?

    Direkt till höger står en gammal chiffonjé som jag hade med mig hemifrån mamma och pappa. Otaliga är de timmar de stått och skrapat bort all gammal färg från den!
På den står Iittala-ljusstakar från Bohag, alla är bröllopspresenter. Tillsammans med dem finns ljuslyktor från Pukeberg; några har vi fått från mormor då hon flyttade, några är från min gamla stuga då farfars sålde den och några har vi fyndat på loppis.

 Detta är det hörn där Lotus huserar dagligen. Hans fårskinnsfäll är hans allt och pälskudden tycker han om att borra in sig bakom! *Gull-gubben våran*

   I soffan (som är från EM) ligger kuddar. Pälskudde från Åhléns och en svart rund sammetskudde med korsstygnsbrodyr från Second Hand. I vänstra hörnet finns el liten, fyrkantig blå sammetskudde från Second Hand, en svart, lite större fyrkantig svart mockakudde från Åhléns och rund, sidenkudde i aprikost tyg från farmors mamma, ca. 60 år gammal och i riktig "mint-condition!"
Bakom soffan skymtar panelgardiner i svart fusk-skinn från Myrra.

 I fönstret växer gigantiska svärmorstungor i kurkor från IKEA tillsmmans med en lampa som svärmor låtit göra av en vas med orientaliskt mönster hon fyndat på loppis!

 Bordet är från mormor och morfar och kristallkronan likaså. Lampan fick de i bröllopspresent för 54 år sedan och nu hänger den så stolt i vårt vardagsrum och alla över 1,65 slår huvudet i den!
På bordet står en skål med äpplen, fyndad på loppis för 5 :-, och en tillhörande vas (fylld med vita, vackra tulpaner från A-S och R!) som jag klickade hem från Oliko.


Närbild på lampan.

 I vårt andra fönster kan man sitta och mysa om man vill, men Johan ville inte det, så där står mindre svärmorstungor i svarta, blanka krukor från Åhléns tillsammans med en gammal, antik lampa som stått på Harjus tills vi norpade hem den!

Den fejkade blyinfattningen har Johan gjort med speciell bly-tejp man kan köpa!


 Den gamla radiomöbeln är av märket Philips och den lyssnar vi på, trots att den är över 50 år gammal! Ovanför hänger en pendyl i guld, och både klockan och radion fick vi då Johan's farmor gick bort. Den turkosa vasen med videung är fyndad på loppis i saltmagasinen i inre hamnen och Bambi-figurinen är 40-tal och har stått i vår stuga. Bambin är en av de käraste ägodelar både jag och Johan anser att vi har här hemma! Telefonen är ny men med gammalt stuk och inköpt på Claes Ohlsson, fungerar alldeles utmörkt att ringa med!
Bakom guldgardinerna i sammet döljer sig vår data-hörna.

   
Närbilder på pendylen, Bambi, vas och telefon!

 Bakom gulddraperiet i tung sammet sitter vi och sköter våra "kontorssaker" ; betalar räkningar, mailar och bloggar! Bandet som sticker ner i överkant på bilden kommer från Johan's gitarr och bakom snurrfåtöljen i svart skinn står en 50-tals lampa med tre armar och tygklädda skärmar, ett arvegods från mammas mormor. Fåtöljen är en gåva av mammas särbo J och databordet är ett litet utdragsbord (egentligen till typ vardagsrum) som kommer från MIO. På bordet står våran laptop från HP och i förgrunden tre vaser; två indentiska från Bergdala, den röda från mamma och pappa och den gröna ett secon hand-fynd. Den högre, kitschiga vasen är köpt på en antik-affär i Paris och är en bröllopspresent. Endera älskar man den eller så hatar man den; jag älskar att den ser ut som en hubrid mellan en röd kalla och en purjolök!
Kudden i fåtöljen kommer från Åhléns.

 I det lilla fönstret vid kontors-delen har vi samlat gamla, romantiska saker; en ktischig tre-armad ljusstake som svärmor loppis-fyndat, en tillhörande skål som kommer från samma person och är inköpt på samma ställe, en liten, liten ängel som min farfar fick som barn. Kom med post från Amerika av hans utvandrande kusiner och ett porslinsägg med utstickande porslinsblommor med gukdkant, köpt på Second Hand för 10 :-

   Det minst antika i vårt hem - en flatscreen LCD på 42 tum från Panasonic, retro-kompenserar vi med ett Nintendo 8 mbt! Bredvid Nintendo-konsolen står PS 2 och PS 3 och ännu en saltstenslykta. Kistan är efter Johan's farmor och är nog det vackraste i sitt slag! Den står på en vit, äkta herdematta från slutet av 70-talet.
Till höger omTV'n hänger en lampett avsedd för blockljus. Kommer från Signerat M och är en bröllopspresent från Å, M och barnen.

 Etage-hyllan från EM är i ek och fylld med våra tidningar. Då ett år gått tar vi ut föregående års nummer i öfrrådet och laddar med nya! ELLE Interiör, ELLE, Camino, Hälsa, Illustrerad vetenskap, Kosmos, Level och Super Play finns där! De två sistnämnda är helt och håller makens och hör ihop med de otaliga konsolerna som stod på kistan... ;)

 I en mysig vrå finns en förstoring i sepia från vårt bröllop och bredvid hänger lyktor från Indiska i tenntråd. Mysigt att slänga ett sken över vårt foto på kvällarna!
Vilken dag det var! ♥

 Både jag och Johan är riktiga läs-lusar, bokmalar, kalla oss vad Ni vill! Dessa på bokhyllan är kanske en tiondel av alla böcker vi äger tillsammans, resten står nerpackade i ett trettiotal banankartonger i förrådet. Längs med hela väggen där TV'n hänger har vi byggt en bokhylla uppe vid taket där vi har ett urval av de böcker vi oftast känner ett behov av att kika i.

 Direkt till vänster i vardagsrummet finns ett hörn där "Laila" står! En greyhound i vitt antikt porslin som kommer från Italien från 30-talet. Eftersom Lotus är en whippet (rasen under greyhounds storleksmässigt) känns hon extra passande.
Laila är en bröllopspresent från min faster och farbror och kommer från en igenbommad lanthandel där de bor och där vi haft stugan i 22 år. Laila är också en av de prylar som finns i vårt hem som betyder otroligt mycket rent affektionsmässigt!

 Ovanför Laila hänger ett  fat med aztek-motiv från MIO tillsammans med en vägg-ljusstake från samma ställe.

Det var det delar från vårt hem som vi kände att vi ville visa och hoppas nu att Ni respekterar det förtroende Ni gavs. Bilderna ägs av oss och får på något sätt inte anvädas utan lov från oss. Om någon vill använda dem på något vis ska tydliga käll-hänvisnigar finnas! Vänligen respektera!


Kommentarer
Postat av: underbaraclara

Så himla fint ni har fått det! Jag har ockås en Bambi hemma, som min mamma hade när hon var liten. Supersöt. Jag är lite nyfiken på blyinfattningstejpen du nämner. Vart kan man köpa sådan? Var det svårt att få snyggt?!

kram Clara

2008-03-16 @ 15:04:45
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: fanny

snacka om myskänsla hemma hos er :) såg verkligen hemtrevligt ut gumman :) KRAM!

2008-03-16 @ 15:16:30
URL: http://pinkpills.blogg.se
Postat av: anna

jättefina bilder gumman! massa kram!

2008-03-17 @ 00:33:25
URL: http://pyttis.blogg.se
Postat av: Malin Harju

underbara clara: Tack! Den där Babmin älskar jag verkligen! Johan hälsade att hos glasmästare, färghandlare eller byggvaruhus borde den gå att få tag på. Vi hade den på vår färghandel förrut. Det var inte svårt att få rakt, han har gjort det på fler fönster och tycker det gick riktigt bra!

fanny: Tack gumman! Vi myser och trivs för fullt! Kramen!

anna: Tack sötis! Massa kram tillbaka!

2008-03-17 @ 05:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0