MånDagens tacksamhet

Sedan i slutet av förra veckan har det varit kaos i Övik. En av kommunen huvudvattenledningar sprang läck och innan läckan hittades och lagades var många utan vatten och sedan dess har 20 000 hushåll fått koka upp sitt dricksvatten för att eventuella bakterier som kan orsaka magåkommor ska försvinna.

Som vanligt i en liten stad och som vanligt i Norrland är detta allt som människor pratat om. Vissa beklagar sig - andra tycker det går bra.
Jag tackar för "katastrofen" som gjort oss en erfarenhet rikare! Vi klarar oss trots att det vatten som runnit ur våra kranar inte är drickbart. Vi klarar oss trots att vi kokat vatten i 5 dygn. Och vi klarar oss eftersom många medmänniskor nu upplever värre vattenrelaterade katastrofer just nu.
Tack för denna lärdom och tack för att vi annars har rent, klart och gott vatten direkt ur kranen - en lyxig förmån för vissa, vardagen för oss!

För många år sedan köpte jag Vattendroppen av Unicef - en droppe på en nål som säljs till förmån för Unicef's vattenprojekt. Rent vatten är en mänsklig rättighet som dock inte alla har rätt till.
Köp din droppe nu eller läs mer om projektet här!


Kommentarer
Postat av: Ylva

Usch jag blir så less på folk som klagar över allt och inget. Fy vilka trista liv de måste leva, när de inte har nåt annat att tänka på än att klaga på småsaker.

Att koka vattnet är ju verkligen en småsak i det stora hela. Jag skulle kunna koka resten av livet utan att tycka att det var speciellt jobbigt. Som du skriver, tänk på dem som aldrig har rent vatten. Vilken lyx det är egentligen att ha rent och gott vatten i kranen!

2008-09-01 @ 11:03:01
Postat av: Malin Harju

Ylva: Ja precis! Vi tar det verkligen bara för givet!

2008-09-01 @ 12:21:09
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0