Nästan-ekologiska frimärken

Posten lanserar nu sin höstkollektion med frimärken och denna gång är motiven höstfrukter. Äpplen, pumpa, potatis, vitkål, morot och rödbetor - höstens alla läckerheter kan finnas uppdukade på ett kuvert nära dig!

Frimärkesserien är skapad av Ulf Wahlberg och är tänkt att lyfta fram det ekologiska odlandet. Det gillar vi, så heja Posten som vill belysa en så viktig fråga!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Hej, jag tycker att du har en jättebra och trevlig blogg, känner bara att jag vill upplysa dig om en sak.

Du har tidigare skrivit om vilken ost du äter för att det är viktigt att inte få i sig några tillsatser osv. Du har också skrivit om att göra egen ost, och för att göra egen ost krävs löpe, och löpe finns även i den ost du äter. Vet du vad löpe är? Det är en blandning av enzymer som produceras i däggdjurens magar och gör det möjligt för djuret att bryta ned moderns mjölk. Vid modern framställning av löpe tar man djupfrysta kalvmagar och maler dem varpå de läggs i en enzymextraherande lösning. Därpå tillsätts syra. Efter neutraliserande av syran filtreras löpet i flera steg och koncentreras till önskad styrka. I Sverige kommer den mesta löpen från import eftersom det inte slaktas tillräckligt mycket kalvar i landet. Det känns varken snällt eller ekologiskt att äta ost med löpe. Det finns ostar utan löpe, bl a, Emmental och någon av Västans ostar. Jag tror att det är den ekologiska tom! Du kanske inte är vegetarian eller liknande, men det kan ju alltid vara bra att veta vad man stoppar i sig. Ha en bra och trevlig dag!

2008-09-23 @ 10:26:29
Postat av: Malin Harju

Rebecka: Tack för berömmet och tack för upplysningen. Jag är vegetarian och vet vad jag stoppar i mig, jag är även noga med det. Emmental är en god ost som vi brukar äta ibland, dock är det inte så stort utbud på olika vettiga ostar i Övik!



Ha en trevlig dag!

2008-09-23 @ 10:43:08
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Linn Ekholm

hejsan! Har precis läst en mycket inspirerande tidning. Den heter Reko och ges ut av Krav. Jag lärde mig så mycket nytt och tänkte att du nog skulle tycke om den. =0)



kram kram!

2008-09-23 @ 14:28:27
URL: http://www.linnekholm.blogspot.com
Postat av: Malin Harju

Linn Ekholm: Tack för ett spännande tips, hur får man tag i den?



Kramalin

2008-09-23 @ 14:36:20
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej igen!



Jag köpte min på coop. Den finns nog på matbutiker som säljer tidningar skulle jag tro. Men om du inte hittar den så säg til (maila)l så kan jag skicka en i posten till dig =0)



kram kram!

2008-09-24 @ 21:18:15
Postat av: Malin Harju

Linn Ekholm: Perfekt, då ska jag kolla! :D Annars hör jag av mig, rart av dig!



Massa kram!

2008-09-25 @ 06:03:17
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0