OnsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam för att jag fick egentid en stund igårkväll. Som jag nämnt tidigare trivs jag med att vara själv ibland och vissa dagar behövs det. Middagen blev en ekologisk foccacia från Barista och dito druvjuice. Satt och mös framför "Idol" och läste sedan en bok en arbetskamrat kom med. Masserade magen lite och sjöng för den.

Man behöver vara själv ibland för att uppskatta när andra är med!


Kommentarer
Postat av: Petra

Det håller jag med om.

Blir så mycket roligare att träffas efter en "ensamstund"

2008-09-17 @ 11:59:13
Postat av: Malin Harju

Petra: Precis! Speciellt då man bor på 40 kvm! ;)

2008-09-17 @ 12:18:55
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Petra

Oj, det var inte stort ;)

På tal om det här med boende:

Jag kan tycka att det är lättare att vara ekovänlig när man bor i lägenhet. När jag bodde i lägenhet i en lite större ort för något år sedan hade jag ingen bil, jag kunde samåka till jobbet. Jag cyklade överallt tex handlade och lämnade förpackningar på återvinningsstationen. (Det såg iofs ganska kul ut med cykeln lastad med grejor när alla andra kom med sina stora bilar). Den lilla lägenheten drog inte så mycket värme och ström, plus att man hade gemensam tvättstuga(vilket känns resurssnålt).

Nu när jag bor i hus i en lite mindre ort är jag tvungen att ha en bil.

Om man har flyttat till ett renoveringsobjekt som vi så är det så himla mycket saker som måste skaffas fram som inte känns ok i hjärtat. Bla isolering, färg, gips, rör mm you name it. Huset skall värmas, mer ström går åt till allt möjligt som man inte tänker på...

Men, jag vill absolut inte byta bort huset för jag trivs så himla bra. Jag är ingen lägenhetsmänniska, jag känner mig instängd om jag inte har en trädgård att påta i.

Jag vet, jag har dubbelmoral. ;)



Vilket långt inlägg det blev. Jag vet inte heller vad jag vill ha sagt med det, det är bara en liten fundering.

2008-09-17 @ 15:38:19
Postat av: Erika

Ensamtid är bra tid!

Tur att Mats repar med bandet några kvällar i veckan och nu börjar dessutom hockeysäsongen snart så då lär han befinna sig i arenan rätt ofta ;o)

Jag tror att han tycker att det är skönt att ha en sambo som inte gnäller för att han är borta några kvällar, hoppas att han tycker det i alla fall.

Men ibland brukar jag försöka gnälla lite bara för att, men han brukar se att det inte är riktigt allvarligt menat, hehe!



Kramisar!

2008-09-17 @ 18:17:38
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Robert Nehmé

Hej kollade in din blogg och läste lite men jag blev lite nyfiken på om du stödjer cancerfonden på något sätt?



Visst du att var fjärde person i Sverige har cancer? Vad gör du åt de?

2008-09-17 @ 18:36:34
URL: http://mrmrs.se
Postat av: Malin Harju

Petra: Håller absolut med! Tror också det är så! Men då tänker jag så här, har man hus har man därigenom lite lättare för att odla och då kan man klimatkompensera lite + att det idag finns så många bra alternativ till förg, spackel och dylikt. Det är också lättare att se över alternativa lösningar i etthus gällande uppvärming, som t.ex solceller mm.

Hus kommer inte heller att gå bort för oss då det väl är dags! :)



Gillar långa kommentarer så det gör absolut ingenting!



Erika: Ja precis, sen är det ju så mycket mysigare då man väl ses om man varit ifrån varandra ett par timmar! :)



Robert Nehmé: Tycker det var en speciell fråga, verkar det som om jag uttalat INTE stödjer dem på något sätt eftersom din fråga känns lite "påhoppig"? Jag visste faktiskt att siffran var så hög, men din kommentar gör att det känns som om du anser att det på något vis är Ekoblogg's fel.



Då nära släktningar till mig varit nära att stryka med i cancer stödjer jag det, bl. a. genom att jag köpt flertalet Rosa Bandet-pins, både som jag själv bär och som jag gett bort. Varje år ger vi bort pengar till välgörenhet istället för att skicka julkort, för några år sedan fick Cancerfonden bidraget. Vi skänker mycket till fonder och organisationer men väljer att alternera objekt eftersom det finns så många som behöver hjälp.

Hoppas dett duger som svar på din fråga?



Nu till min följdfråga; vad gör Du åt att var fjärde person i Sverige har cancer???

2008-09-18 @ 06:48:14
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0