Bokrecension Skulden

Under påsk så läste jag ytterligare en bok av Jodi Picoult, Skulden, och jag måste säga att hon nu börjar vara en favorit-författare! Hon har skrivit flera tiotals böcker men bara ca. 1/3 är utgivna på svenska. Tidigare har jag slukat Försvinnanden och Allt för min syster (här är min recension av den) och de har fullständigt svept över mig. Det är något med Jodi som gör att hon kan få det vardagliga att bli alldeles gripande och dessutom hittar hon helt nya, och otroligt spännande, infallsvinklar som man bara baxnar av!

I denna bok får vi i alla fall föja amish-flickan Katie som anklagas för att mörda sin premature son och sedan gömma liket på höskullen. Eftersom amish-folken, eller "de enkla" som de kallar sig själva, står utanför samhället är det livsomvälvande att en av deras nu ska ställas inför rätta i en statlig domstol.

Katies avhoppande, och därigenom avvisade, moster Leda ber Katies avlägnsa släkting Elli Hathaway, försvaradvokat som försöker komma underfund med om hennes liv med Stephen är rätt och om hon ska anta erbjudandet om att bli delägare i den stora advokatfirma hon jpbbar åt, att ta sig an Katies fall och försvara henne.
Domaren går med på att Katie släpps mot borgen om någon som inte delar amish-folkets värderingar tar på sig att vara hennes övervakare i väntan på rättegången. Valet faller på Ellie som nu måste bo på bondgården samtidigt som hon ska förbereda ett mål utan vare sig dator eller elektricitet.

Och hur var det nu med Katie, är hon skyldig till det brott hon står anklagad för? Och vem är Dr. Cooper som försöker hjälpa Katie och vad spelar han för roll i Ellies förflutna.

Bild på boken Skulden Bild lånad härifrån.

Jag tyckte, som ni kanske redan förstått, att den var super! Intresserad av religion som jag är så gillade jag verkligen de skildringar hon gav av kristendomen sett genom amish-folkets sätt att tro.
Precis som med de tidigare böcker jag läst av henne så förstod man inte förrän på allra sista sidan hur det skulle sluta. En oväntat twist som fick mig att klappa högt av förtjusning.

En mer än läsvärd bok som får fullpott!

♣♣♣♣♣/5


Kommentarer
Postat av: Craxyknas

Wow, tack för tipset! Älskar också hennes böcker (mest Allt för min syster) men jag har inte så stor koll på vad hon skrivit. Så tack. :) Har du läst "19 minuter"? Vad tyckte du om den i så fall?

2009-04-24 @ 18:05:27
URL: http://craxyknas.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Craxyknas: Jag känner igen titeln så nu blir jag osäker, vad handlar den om? :)

2009-04-25 @ 08:12:41
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0