Svar från ICA angående plast!

Igår kom det äntligen; svaret från ICA gällande deras 7-märkta plast på många av eko-produkternas förpackningar. Här lyder svaret;

"Hejsan. Precis som du säger är de flesta av ICA's förpackningar för frukt och grönt I love eco-produkter märkta med plastmärkningen nr 7 i en triangel. I dessa fall är förpackningen av så kallad bioplast och enligt den standard som finns för märkning av plastförpackningar så ska bioplaster märkas med just denna 7a som står för "other". I denna grupp 7 ingår en mängd olika typer av plaster och därför är det svårt att säga att hela den gruppen "other" är sämre än andra. Läs mer om plastmärkningen här.

Den biologiskt nedbrytbara plast som ICA har för vissa I love eco-produkter är delvis gjord av förnyelsebart material (stärkelse) och när dessa går till förbränning bildas mindre fossil koldioxid är när vanlig oljebaserad plast förbränns, så dessa har snarare fördelar jämfört med annan vanlig plast såsom polyeten (märkt med 02 eller 04).
ICA ser dessutom kontinuerligt över sina förpackningar och dess miljöpåverkan, samt fasar ut de plastmaterial som vi inte anser vara lämpliga.

M v h ICA Kundkontakt."

Ja, vad säger man? Känner någon sig klokare? Här är hur som haver ett gammalt inlägg jag skrev gällande plaster.Kommentarer
Postat av: Anna Kittybloggarn

Ja lite. Som med alla undersökningar måste man vara medveten om att de blir daterade. Och att tex. siffran 7 på plast betyder Övrigt och kan dölja tex. majsplast.Bra att de svarade.2009-02-06 @ 14:47:27
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com/
Postat av: Annie

Jojo, det låter ju jättefint det de säger, men man vill ju hemskt gärna veta om deras 7-plast innehåller de "usch-kemikalierna" som du nämner. Även om man blandar i förnyelsebara grejer vill man inte gärna få cancer för det!

2009-02-06 @ 16:04:51
URL: http://viviv.blogg.se/
Postat av: PetraM

Bra att du fick svar! Man skulle ju vilja veta EXAKT vad förpackningen består av....men men

man tycker ju att om maten är eko så borde förpackningen till den också vara det...

2009-02-06 @ 20:38:39
URL: http://ekobsessive.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Å så typiskt svar! Man blir ju tokig på såna där svar.

2009-02-06 @ 22:52:13
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Anna Kittybloggar'n: Jo, det förstod jag. Det tråkiga är ju att man inte vet om det är majsplast eller farlgi plast alla gånger.Annie: Jag tror nog att vi kan känna oss säkra med ICA's plast. :)PetraM: Ja, man tycker ju det!Lisa: Ja, absolut!

2009-02-08 @ 10:32:15
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Anna Stina

Jag har frågat dem en extra gång om vilka plaster de har exakt i sina förpackningar till sina torkade ekologiska frukter. Som svar frick jag då att det var en blandning av plast nr 2 och plast nummer 5. Och eftersom det var en blandning så fick hela påsen då märkning nummer 7 (som står för "övrigt").

Bara så ni vet. Fortsätt fråga alla leverantörer om sånt här. Ju fler vi är som frågar och ställer krav ju större chans till förbättring :-)Något jag tycker är hemskt tråkigt är att Kungmarkatta och saltå kvarn säljer ekologiska livsmedel som är förpackade i konservburkar med BPA och ftalater. Fler borde skriva in till dem och klaga.2012-02-07 @ 23:47:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0