Wabi sabi

För ett tag sedan uppkom ett nytt begrepp för mig; Wabi sabi - en form av feng shui för själen. Kvinnan bakom konceptet är Agneta Nyholm Winqvist, en av de stora gällande feng shui för hemmet i Sverige och grundaren av Nordic school of Feng Shui.

Inom wabi sabi uppskattar man det enkla och dess ursprung. Man accepterar att saker och ting är som det är och njuter av dem ändå. Att försöka välja bort vissa saker från den västerländska filosofin, bara för att alla andra har eller gör vissa saker behöver man själv inte följa samma linje, som påverkar oss negativt är wabi sabi. Massproducerade produkter, tekniska hjälpmedel, vassa hörn och material som plast och metall är alla exempel på saker som kan påverka vår hälsa och själsliga balans negativt. Det wabi sabi förespråkar är istället en livsstil fylld av naturliga lösningar, runda hörn, mjuka former, trä och sten, hantverksproducerade föremål, spontanitet och leva-i-nuet-tänk.
Uppskatta livets olika faser precis som årets alla årstider har sin tjusning och se skönheten i det enkla och lilla runtomkring dig.

Med andra ord så är slit-och-släng-tänket inget som går stick i stäv med wabi sabi så det känns väldigt eko att anamma detta tänk; mer hållbar shopping genom att hitta tillbaka till naturliga produkter (ekologisk bomull, bambu och lin
 


Detta fick jag nys om genom att läsa tidningen Hälsa!


Kommentarer
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

intressant!

hopas min första kund har en skön onsdag! kram!

2009-02-18 @ 10:44:17
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer: Ja, det är riktigt spännande det där! :)Jo tack, min onsdag är alldeles förträfflig! Önskar dig detsamma!Kramalin

2009-02-19 @ 07:39:11
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0