Yves Rocher goes eco!

I måndags kom en press-release med posten innehållandes Yves Rocher's helt nya ekologiska hudvårsdserie Culture Bio. 7 produkter som alla representerar hudens olika behov. 19 ekologiska växter (t.ex. olivträd, pepparmynta, apelsin, aloe vera, trollhassel, sötmandel och blomsterkrasse) som noggrant valts ut och kombinerats, allt för att hitta en produkt som motsvarar det naturliga huden eftersträvar. 85 % av ingredienserna är från ekologiska odlingar. 100 % naturliga doftämnen.

I La Gacilly har Yves Rocher odlat ekologiskt sedan 1997 på 44 hektar mark. Dessa har nu burit frukt och resulterat i denna nya hudvårdsserie. Odlnigarna följer de regler som finns för ekologiskt jordbruk och som bevarar naturens balans. Odlingen är säsongsanpassad, man använder naturlig gödning, undviker kemiska bekämpningsmedel och genmodifiering. Detta för att bevara och garantera renhet i vattendrag och mark.

Eftersom ekologiska odlingar ger mindre avkastning blir ekologiska ingredineser ibland så mycket som upp till 15 gånger dyrare än de klassiska. Detta påverkar såklart prissättningen av en produkt, men eftersom Yves Rocher är aktivt involverad i allt från odling till distribution lyckas de hålla nere priset på en tillgänglig nivå.

Produkterna är förpackade i i glasflaskor gjorda av återvunnet glas från restmaterial i sågverk i Savoie-området och tryckta med vegetabilisk färg. Kartonghöljet är tillverkat av återvunnen papp och ingen bipacksedel eller innerförpackning finns.
Man klimatkompenserar även som ett av de första företagen inom skönhetsvård med denna serie. Yves Rocher samarbetar genom att ge finansiellt stöd mot skogsskövlingen som pågår i Bolivia, Colombia och Peru.

Serien är certifierad av Ecocert och märkt med Cosmebio

Culture BIO banner

Jag ser verkligen fram emot att få testa denna serie och såklart kommer ett utåtande om ett par veckor då jag har något att gå på.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Det där låter grymt spännande!

2009-02-04 @ 15:41:31
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Lisa: Ja, jag ser fram emot att få testa det! :)

2009-02-04 @ 16:47:06
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Å å å å va bra!!!

2009-02-05 @ 16:31:06
Postat av: Malin Harju

Nadia: Ja, det är hur bra som helst! :)

2009-02-06 @ 11:13:15
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0