Googla - en miljöbov

Fysikern Alex Wissner-Gross hävdar att två sökningar på sökmotorn Google producerar lika mycket koldioxid som om´man kokar 1 liter vatten i en elansluten vattenkokare. Varje sökning motsvarar ett utsläpp på 7 gram koldioxid och desto intensivare surfande desto mer utsläpp. I sina beräkningar utgår han från förbrukningen från datorns el samt den den el som sökmotorernas dataservrar förbrukar runtom i världen. Varje sekund man är uppkopplad på internet produceras 0,02 gram koldioxid och lägger man till att det görs 200 miljoner sökningar på internet varje dag så förstår man vidden av det.

Google å sin sida ser allvaret i det hela men hävdar att energiåtgången är "minimal" och att de driver "de mest energieffektiva datacentrumen i världen."


Kommentarer
Postat av: Anonym

Enklaste sättet att komma till tals med miljöförstöringen är att åka tidsresa till stenåldern och leva så???

2009-01-15 @ 16:36:57
Postat av: Micke

Fast om man vill minska lite på den enorma mängd energi som en Google-sökning bränner, kan man ju testa Blackle.com istället. Enligt uppgift använder de Google som sökmotor, men hela sidan är svart istället för vit. Idén är att med överlag mörka pixlar istället för ljusa går det åt mindre energi i din dator(skärm) att visa sidan och därför sparar man lite energi. Apropå minimala energiåtgångar... :-)

2009-01-15 @ 23:02:01
URL: http://www.mrgreen.nu
Postat av: Malin Harju

Anonym: Det tror jag inte alls är lösningen.



Micke: Tack för tipset! :)

2009-01-16 @ 10:08:42
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0