Läkarbesöket idag gick över förvän

MMS

Läkarbesöket idag gick över förväntan! På 3 veckor hade Leon gått upp 870 gram och vuxit 4 cm! Numera väger han 4540 gram och är 55,5 cm! Stor-älsklingen våran! Fortsätter han i den här takten borde han gå in på normalviktkurvan vid 6 månaders ålder. Man tog även en blodstatus för att bl.a. kolla Hb-värde, har vi tur kan vi minska dosen med Niferex! Ha nu en trevlig kväll! Lycka, hälsa och välgång! Kramalin


Kommentarer
Postat av: Lisa

Måste bara få fråga lite nyfiket, varför hans hb är så lågt att han behöver Niferex?? Är det bara för att han är prematur eller är det för något annat? Du behöver inte svara om du inte vill. Kram!

2009-01-09 @ 18:14:35
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Annie

Vad skönt att höra! Hoppas att det fortsätter gå på fint :)

2009-01-09 @ 19:01:52
URL: http://viviv.blogg.se/
Postat av: Malvalin

Hej!

Jag vill visa min uppskattning och har en liten utmärkelse till din blogg – se min sida.

Kram Malin!

2009-01-09 @ 19:13:10
URL: http://malvalin.blogspot.com/
Postat av: Malin Harju

Lisa: Man vet inte än om hn har lågt Hb, hittills har han ätit det i förebyggande syfte. Alla (även fullgångna barn) har en dipp i sitt Hb-värde vid 3 månaders ålder då det normalt ligger på kring 100. Hos prematura barn har man sett att de har ännu lägre vid denna tidpunkt så därför sätter man in Niferex förebyggande. Vi tog som sagt en blodstatus igår för att se eftersom vi inte vet hur Leon's värde är, visar det att han ligger kring 100 så är ju det i såfall med Niferexens hjälp och då behöver han äta det, är värdet högre så har han ju bra av sig själv och då kan vi minska på dosen. De sätter tydligen inte ur den helt förrän han passerat ett halv år just för att han är prematur. Varför vet jag inte riktigt. Men å andra sidan är de ju helt ofarliga så det spelar inte så stor roll. Får vi sänka dosen försvinner ju han magont för då han var nere på 3 droppar hade han inte alls lika ont som nu, kunde få någon gång ibland men det kan ju lika gärna bero på något annat då. Vi skulle få provsvar i veckan. Läkaren trodde inte på att ge honom Minifom eftersom vi i detta fall vet att hans magont beror på något annat än t.ex. kolik eller matsmältningsproblem eller så.





Annie: Ja, det är det. Tack för dina fina omtanke! :)



Malvalin: Oj, så spännande! Ska genast kolla i den!



Kramalin

2009-01-10 @ 09:41:05
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lisa

Aha! Intressant. Håller tummarna för att ni ska få minska dosen.

2009-01-10 @ 12:02:28
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Lisa: Tack snälla! :)

2009-01-11 @ 14:11:47
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0