Leon-rapport

I söndags var det fem veckor sedan Leon var beräknad att komma till oss. På onsdag är han 12 veckor. ♥ Just nu ligger detta fantastiska mirakel i knät på sin älskade bus-pappa och små-pratar och "skruddar" (han låter på det sätt som bara Leon kan!) för alla som vill höra! Slemmig är han och ibland är det svårt att avgöra om han är lite förkyld eller om det är hans sätt att låta för dagen. Vi hoppas på att bli lite klokare på fredag då vi ska upp och träffa vår barnläkare.

Han, som var så smal då han föddes att det kändes läskigt att byta blöjor, är nu en stor pojke som vuxit ur prematurblöjor, storlek 1 och hann in på storlek 2 innan våra eko-blöjor äntligen passade! Han, som var så smal då han föddes att skinnet var alldeles stramt har nu tre go'a "tjock-veck" på låren uppe vid ljumskarna. Han, som var så smal då han föddes att han inte kunde ligga på rygg utan att tippa åt någon sida, ligger nu stadigt på rygg på mattan i hans babygym...

Nacken stabiliseras allt mer och det känns som om det bara är någon vecka bort innan vi måste hjälpa till att stötta den. Han har numer fått rätt fasta mat- och sovtider nattetid och är pigg och vaken till kring midnatt, sover sedan till vid 4-tiden och vaknar allt som oftast vid 8.30. Däremellan sover han gott och vaknar endast någon gång om det kniper till i lill-magen! För min del skulle han dock hellre få somna vid 10, vakna vid 2-tiden och sova till typ halv sju, men det är en annan femma. Det kommer det också, han är bara för liten än att hålla vaken dagtid. Han sover då det passar och av någon anledning är hans bästa vakenperiod efter 21.30 fram till midnatt och då tränar vi, myser, sjunger och ligger i gymmet. Han är så underbar; full fart och rörs hela tiden då! Han trampar och "håller takten" med sina små ben konstant!

Jag tror at prematur-födseln satt sina spår hos honom då jag tror att han är lite tröttare än "normal-gågna tremånaders bebisar". Han har nog ett lite större sömnbehov och somnar gärna ifrån stundtals. Sedan tror jag att besvären med magen gör sitt till och utmattar honom lite också.

Just nu är han inne i en alldeles underbar period där han utvecklas och lär sig nya saker varje dag! Det har man verkligen sett under de 2 ½ vecka som Johan nu varit ledig! Från att knappt ha sett Fair Trade-märkta mobilen ovanför skötbordet till att kunna fästa blicken på de till att fixera blicken och hänga med då den snurrar runt. Han blir frustrerad i gymmet över att inte kunna koordinera ihop rörelserna så att han kan ta tag i de saker han ser eller kan ta sig framåt. Då han ligger på mage (såklart under vår övervakning eftersom han inte kan rulla över själv än) och man håller emot fötterna tar han spjärn och skjuter sig framåt. Han ser lika förvånad och förtjust ut varje gågng han åkt iväg en bit! :D

Nu skrattar han kontrollerat och man ser att han blir glad över att man t.ex. plockar upp honom om han legat och sovit eller om man busar med honom. Han är kittlig och har samma reflexer i fötterna som sin mamma! Han skrattar både så att det låter eller genom att le och man smälter lika mycket varje gång! Han är så fantastisk!

Som ni säkert redan förstått är han det allra underbaraste som hänt oss och varje dag vi vaknar upp tillsammans är en sällsam gåva som vårdas ömt!






Kommentarer
Postat av: Petra

Det låter alldeles underbart!

Min vän har också fått en för tidig bebis (4v för tidigt tror jag det var) men hon utvecklas också som hon ska men är lite tröttare än andra.

Men både hon och Leon kommer nog ikapp.

2009-01-05 @ 14:58:19
Postat av: Lisa

Jag har fått för mig att alla småbäbisar mår allra bäst om de får bestämma sitt schema själv. De kommer ju att synka in sig på sina föräldrars schema förr eller senare ändå. Och då saknar man kvällsmyset och nattamning och allt det andra. Fast å andra sidan så är det underbart akönt att få sitta en kväll i soffan och luta sig mot sin sambo i lugn och ro, efter man ha plockat undan disk, tvätt, halvlästa barnböcker över hela huset och en halv miljon leksaker. :-D Och sedan få gå upp och titta på det lilla grynet som sover så lugnt och nöjt innan man själv dimper i säng.

2009-01-05 @ 22:46:49
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Petra: Skönt att höra! :)



Lisa: Ja, det tror jag också! Jag har inte tänkt styra om totalt, men man får ju önska lite...och drömma!

2009-01-06 @ 12:12:31
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Emma

önskar er all lycka med erat lilla mirakel

2009-02-24 @ 22:12:50
URL: http://fiviva.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0