Statement Earth

För ett par dagar sedan var jag inne på en husgerådsbutik i stan för att köpa en pizzasten till mamma i födelsedagspresent och gick förstrött och kikade omkring medan expediten slog in presenten. Hittade några fina glas och vid närmare granskning såg jag att de var gjorda av returglas! Namnet de bar var Statement Earth.

Genom att använda returglas i tillverkningen så går det åt betydligt mindre energi + att man återvinner redan befintligt material istället för att tära på jordens resurser och tillverka nytt. De gamla flaskor och glasburkar som återvinns ger de nya produkterna en vacker nyans av grönt, och genom returglasets unika karaktär blir ingen produkt den andra lik. Varje föremål blir således unikt!

Vinglas Statement Earth Skål Statement Earth 2st

Karaff Statement Earth Glas Statement Earth 4st

Bilder lånade härifrån.

För att dessutom minska miljöpåverkan ytterligare sveps produkterna in i tidningspapper från Smålandspostens överupplaga. Därefter packas de i lådor av returpapp som tillverkats av t.ex. wellpapp eller gamla tidningar. En perfekt låda som i sin tur kan återanvändas igen och igen i det egna hemmet för andra prylar.

På glasen finns text i relief precis som på gamla öl- eller mjölkflaskor. Men istället för måttangivelser berättar dessa texter istället om en uppmaning och ett ställningstagande. För att läsa mer, klicka här!

Produkterna designas av Jon Eliason (känd från Room Service) för SEA Glasbruk i Kosta.


Kommentarer
Postat av: malin

Men vad bra, och så fina! :) Ska tipsa mamma när det börjar bli glest av glas i köksskåpen! Undra om de finns i umeå?

2009-07-08 @ 17:14:44
URL: http://ekostudent.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

malin: Säkert hos någon återförsäljare av Kosta Boda-glas! :)

2009-07-09 @ 08:32:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0