Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och på bra humör!
Gjort: Matat Leon gröt som han som vanligt tjöjdes (hur f-n stavas det? Anyone?) upp. Han har liksom inte förstått att man kan svälja det utan sitter och kämpar tills han kan kräkas upp maten. Det är som om han tror att något som inte ska vara i halsen hamnat där. Speciellt så blir det så här då man introducerar något nytt. Men det är bara att fortsätta ge smakportioner varje dag för i sinom tid kommer han att förstå att man kan svälja ner detta. Har även sorterat tvätt och kört igång lite...
Gör: Bloggar lite snabbt. Ska strax äta frukost!
Planer: En förmiddagspromenad och sedan vankas fika hos S och M - som inte sett Leon ännu, i deras fina lägenhet! Mamma och J ringde och bjöd på soppmiddag igår och det var vi inte sena att tacka ja till!
Bästa: Robinson igår - äntligen känns det som en tävling som kräver de rätta överlevnadsinstinkterna av deltagarna. Jag njöt i fulla drag samtidigt som jag beundrade de som ställt upp. Inga miljoner i världen skulle få mig att göra det!
Leon : Är som vanligt lika glad trots att han kräkts ner hela sig, halva mamma, en bit av mammas (egentligen pappas) fleecemorgonrock, lite på köksbordet, stolen och golvet. Hade havregrynsbitar över allt. Han tyckte dock det var gott med mixad fiberhavregrynsgröt kokad i vatten där osvavlade aprikoser legat och blötts upp tillsammans med dessa aprikoser i en gjutjärnsgryta för att får en järnberikad gröt. Skönt att det inte är däri problemet ligger!
Nu sover han i alla fall i sängen, ser sååå skönt ut!
Väder: Lite odefinierbart idag, skulle kunna bli både mulet och soligt!


Kommentarer
Postat av: Ylva

Låter jättebra att göra egen gröt, och smart om det går att se till att den blir järnberikad genom att använda gjutjärn, men hur vet man vilken mängd järn gröten får av gjutjärnet? Alltså att det blir tillräckligt mycket?

2009-03-22 @ 08:55:33
Postat av: Malin Harju

Ylva: Jag tror inte det blir tillräckligt från bara gjutjärnskastrullen så jag hade i osvavlade torkade aprikoser. Blåbär är annars bra att ha i. Vill man kan man även smula ner blodbröd i barngröten om man äter det.

2009-03-23 @ 07:16:04
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Toste hade ju stooooora problem med att få ner maten också, tjöjdes (bra stavning enligt mig ;) ) och kräktes därefter upp allt, inklusive bröstmjölken han ätit tidigare på dagen, tömde alltså magsäcken helt.... Vi fick alltid rusa med honom till diskhon, där han tömde ur sig helt.. detta pågick fram till att han var nästan ett år. Nu är det dock över!!! Nu kräks han aldrig! Han kan tom äta en banan, hålla den själv, nu och då, utan att det blir problem för honom! Så tids nog så mognar alla reflexer....

2009-03-23 @ 11:29:39
Postat av: Malin Harju

Nadia: Ja, och jag känner att det får ta den tid det tar. Han kräks ju aldrig annars och det är ju positivt! :)

2009-03-24 @ 08:08:08
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0