En riktig klok-bok!

Fick ett mail från Sophie Hedenstierna som går tredje året på Viktor Rydbergs Gymnasium.

Efter att ha blivit antagen av förlaget Bokverket för drygt ett halvt år sedan har hon parallellt med skolarbetet skrivit på en bok som heter "Så sparar du pengar och hjälper miljön" fram tills nu. Boken innehåller, som titeln anspelar på, 70konkreta tips på hur man sparar pengar och samtidigt gör en insats för att hejda den globala uppvärmningen. Tanken med alla tips är att de ska vara vardagliga och inte innebära någon större uppoffring att utföra. Fokus i varje tips ligger på att tydligt redogöra för hur mycket pengar man sparar och med hur mycket man minskar sina koldioxidutsläpp varje år. Det är just det konkreta sätt som kostnadsbesparingar och koldioxidminskningar presenteras på som skiljer den här boken från liknande som redan finns ute på marknaden.
Sophie's förhoppning med boken är att fler människor inser att det inte behöver kosta ett skvatt att hjälpa miljön, snarare tvärtom.

Boken är nu tryckt och försäljningen är igång. Papperet som boken har tryckts på är hämtat från ekologiskt skogsbruk med inriktning på hållbar skötsel av världens skogar. Man köper den enklast via förlagets Bokverkets hemsida.

Vilket härligt initiativ!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0