Lagen om attraktion, syltburkar och öl! fre

Just nu drar jag till mig så mycket saker att det ibland nästan känns skrattretande! I helgen satt jag och Johan här hemma och pratade om ett kedjemail jag fick för något år sedan. Jag sa att det handlade om golfbollar i någon sorts burk och att det skulle symbolisera det viktiga i livet. Jag sa att jag måste leta rätt på det där eftersom jag mindes att det var bra och tänkvärt.

I förrgår då jag kom till min kusin sa hon nästan direkt; - "Du, jag måste få läsa något bra för dig som jag hittade i Ninni Schulman's blogg idag!" Och vad tror ni hon börjar läsa?

Såklart det jag ville berätta fär Johan i helgen!

"När livet ibland ger mer än du kan klara, när 24 timmar inte räcker till, minns då syltburken och ölet!


En professor i filosofi står framför sin klass med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sen studenterna om burken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn fram en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han om burken är full. De nickar jakande.

Professorn tar då en påse sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummet mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full. De svarar med ett rungande JA.

Professorn plockar då fram en stor burk öl under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller igen hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börja nu skratta.


- Nu, säger professorn när skratten har lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet; din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann och bara dessa saker återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något; ditt jobb, din bil, ditt hus.
Sanden är allt annat, de små sakerna i livet. Om du först häller sanden i burken, fortsatte proffessorn, blir det ingen plats för golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.


Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand.


En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade. Professorn log.
- Jag är glad att du ställde den frågan. Den visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats för en stor öl!"

I vår familj får ölen symbolisera allt det goda, att hur fulländat livet än verkar finns det alltid plats för med glädje, kärlek och värme!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Å den där har jag fått se på riktigt på en föreläsning om hälsa. Men då hade hon storstenar,småstenar och sand bara som hon hällde i en stor vas. Det blev ett vackert konstverk som påminner en om livets viktiga saker.

2009-05-01 @ 09:06:11
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Bela

lag om attraktion är så jävla häftigt också. jag hade länge, under många ÅR, undrat vad det var i mitt liv som gjorde att jag fick en sådan inuitiv känsla och många gånger kunde dra till mig det jag behövde eller pratade om osv.

i samma veva flyttade jag in till ett medelålderspar där kvinnan berättade om en bok "den nioende insikten" som handlar om energi och samspelet mellan oss människor (plus lag om attraktion).

sen mötte jag en tjej på en fest som introducerade mig för boken "The secret" och där besvarades alla mina frågor jag så länge letat efter.

sen läste jag "nionde insikten" där jag fick svar på en massa andra existensiella frågor. då kom jag på: DET FINNS INGEN SLUMP. ingenting händer av en slump och det är så förbannat häftigt att kunna påverka sitt liv, att ha den makten!

allt detta hände under en period av två månader..

2009-11-12 @ 10:32:28
URL: http://larvamasturbation.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0