Oh-FENCE-ive?

Vi kommer att bygga ett staket runt hela stora tomten bland det första vi gör då vi flyttar in. Funderingarna har varit många kring hur vi ska göra och nu har vi nått ett slut-resultat. Vi kommer att hägna in tomten, plantera häckar och buskar på insidan så att själva gröna staketet inte syns och istället göra två riktiga trägrindar, en uppmot gårdsplanen där man går ner mot farsukvisten och en ner mot vägen så att man lättare kan komma åt att gå och hämta sin post.
På ovansidan av tomten kommer vi att fortsätta bygga på den befintliga syrénhäcken och på kortsidorna kommer stängslet att gå igenom skog på båda sidorna. Längs den ena av de kortsidorna kommer vi att planterna nyponbuskar. På nedersidan mot vägen kommer vi förmodligen att sätta aronia-bär, dels för att det är en vacker busksort som motsvarar det vi söker och för att bären är supernyttiga, man måste bara frysa dem först och sedan koka dem i lite socker och citron för att få bort beskheten. Sedan ska vita, röda och svarta vinbär få flytta in, fläderbär, plommon- och päronträd, körsbärsträd, hallonris, kanske aprikoser och björnbär, amerikanska blåbär och jordgubbar. För att inte glömma det som på sikt ska odlas i landen och i växthusen; potatis, morötter, rödbetor, chili, mangold, paprikor, kål, gurkor, tomater. Eller sallad, ruccola och rabarber? Och i örtträdgården; basilika, oregano, rosmarin, timjan, pepparmynta, persilja, dill och gräslök.

På sikt är en gärsgård drömmen men det är inte aktuellt i nuläget, får se i framtiden. Just nu känns detta som ett toppen-alternativ som vi satsar på. Huvudsaken är att Leon och Lotus och eventuella framtida brorsor kan leka fritt!

Snälla farfar ska hjälpa oss snickra ihop grindarna och några vänner ska vara rara och hjälpa oss (läs Johan) att påla ner stolparna.


Kommentarer
Postat av: underbaraclara

åhå. vi vill också hägna in våran tomt. Anledningen stavas Sixten. Plus att jag tycker om att kunna stänga till mig och vara lite privat. Varför vill ni göra det?





kram kram jag längtar efter att få se bilder!

2009-05-05 @ 10:22:47
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Erika

Staketet fungerar också bra för att hålla pallare utanför eran trädgård så många frestelser som ska växa där så behövs det, hehe!



Jag ska spana in Queen, om det är något jag kan tänkas jogga till. Jag har inte hört så mycket med dem.

Just nu så har jag madonnamaraton. Fjärde skivan i kronologisk ordning som jag lyssnar på nu. Jag är nämligen solo ikväll. Matsen är i sundsvall i jobbet och ska bo på hotell =)



Kramar!

2009-05-05 @ 19:56:59
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

underbaraclara: Av exakt samma anledningar; Lotus, Leon och att kunna vara privat! Jag gillar tanken på att kunna stäng om mig liksom...



De kommer så fort vi har något att visa, jag lovar!



Kramalin



Erika: Ha, ha, ja det klart!



:)



Det tycker jag du ska göra, men det klart; Madonna är inte fy skam heller!



Kram på dig!

2009-05-06 @ 08:12:51
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0