Leon får hem en Brio-spis ikväll s

47776aab703bfccf1a045b3b3c7fe8c2.png

Leon får hem en Brio-spis ikväll som hans kusiner lekt med då de var mindre ute på landet. Eftersom Leon älskar att leka med mat, kastruller mm. så ska vi köpa mer trämat till honom i julklapp. Jag har gjort iordning en redskapskorg med gamla, barn- och lekvänliga, saker som vi hade hemma och som ni ser uppskattades det! :D Jag lade i en liten ballongvisp, 3 små rostfria kakformar, en vällingpanna, en liten grytlapp, ett glasunderlägg i trä som blir bra som karottunderlägg, en kavel, en rostfri assiett, en träkniv, en liten matsked, en liten gaffel, en liten smörgåsbricka som han fick i namngivningspresent, en mini-diskborste i giftfri plast, en liten koppar-kaffepanna, en liten kokbok & en lite burk i giftfri plast. Puh! Många saker det där! ;) Skulle vilja ha en liten skärbräda, helst i trä, så jag ska hålla utkik efter en sådan. En rostfri slev & en liten emaljkopp hakar på spis-leveransen idag! :D Mammas blivande eko-kock!


Kommentarer
Postat av: Ma-Linn

Det brukar finnas ostbrickor av trä att köpa på många affärer, och det är ju egentligen som en liten skärbräda. :)

2009-11-23 @ 12:40:11
URL: http://malinn.tardigrader.se/
Postat av: Johan Melin

Hej!

Han får nog kul med alla sakerna, men jag vill bara varna för emaljkoppen. Om emaljen blir stött och det lossnar en bit så blir det supervassa flisor. Min kusin fick lös en sådan från en emaljkastrull när han var liten och stoppade den i munnen. Tyvärr fastnade den i halsen och han blev blå i ansiktet samtidigt som det blödde från halsen. Som tur var fick hans mamma upp den till slut så det slutade väl denna gång, men otäckt var det!

Mvh Anna-Lena

2009-11-23 @ 18:34:46
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Ma-Linn: Men du, tack snälla! Toppen-tips!



Johan Melin (Anna-Lena): Tack för det! Emaljgrytan är redan borttagen! Skönt att höra att det gick bra för din kusin, hade kunnat sluta illa det där...



Sköt om er!



Malin

2009-11-24 @ 06:31:20
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Carolina Johansson

Hej Malin! Lustigt att du bloggar om precis det vi satt och pratade om vid middagsbordet i går kväll. Wilhelm här älskar att vara med i köket, och är väldigt inne i matlagning. Såg att du skrivit om trä-mat. Vart hittar du dessa?? Jag har letat men bara hittat sådana där som inte ser ut som mat alls. På kyrkis fanns det en gång sådan lek-mat som man kunde dela och sätta ihop igen med kardborreband. Letar förbrillt efter dessa! Snälla Hjälp??

En annan sak också, för länge, länge sedan såg jag en tv-kock, tror det var han Pelle som var på 4:an. Han hade med sina barn och lagade mat, och då hade de som små vita knivar att kunna hjälpa till att skära grönsaker med. Har du hört talas om dessa? Och vad de skulle kunna vara gjorda av? De var ju vassa som vanliga knivar, men tydligen barnvänligare!

Kram Kram Carolina

2009-11-24 @ 13:45:39
URL: http://ekomam.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Carolina Johansson: Har hittat i FSC-märkt trä på en lokal leksaksaffär, men jag har även köpt mer på nätet. Googla på 'trämat' så hittar du en massa fint. Vi har lyckats hitta de som ser riktigt naturtrogna ut.



De där knivarna har jag inte hört talas om men det lät ju jättesmart. Det jag vet av erfarenhet på jobbet är att man kommer ganska långt med en vanlig bordskniv då de skär igenom det mesta, även råa rotsaker mm. Testa att maila Pelle eller Googla 'barnknivar+plast' eller 'köksknivar+barn' el. dyl. Det är kanske lättare för dig som vet hur de såg ut? :)



Hojta gärna till om du hittar något!



Massa kramar!

2009-11-25 @ 06:30:50
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0