Solidaritet!

Det har pratats mycket kring att vi som väljer bort Pandermix-vaccinet är osolidariska gentemot riskgrupperna. Jag har även fått min beskärda del av påhopp är på bloggen gällande att vi skulle vara osolidariska som väljer att inte vaccinera oss.

Idag & imorgon är Johan hemma trots att han med största sannolikhet skulle ha kunnat jobba, detta med respekt mot de andra i samhället. Han skulle tekninskt sett kunna smitta till och med tisdag och väljer därför att hålla sig hemma och inomhus för att vara på den säkra sidan.

Är inte det solidariskt så säg?


Kommentarer
Postat av: anna

eee.. nä.. det är att få 80 % av lönen och vara hemma och götta sig...

2009-10-27 @ 11:17:05
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

anna: Du säger det du? Föredrar solidaritet jag. Hade man inga sjukdagar föregående år och inga hittills i år kan man kurera sig till 100 % med gott samvete, speciellt om man på köpet kan förhindra att sina kollegor smittas av svininfluensan.

2009-10-27 @ 14:46:30
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Johan Melin

Solidaritet?? Alla föräldrar som lämnar sina barn på dagis trots att dom är sjuka(det kanske går) visar brist på solidaritet.

Går man på jobbet trots snuva och hosta så visar man heller inte solidaritet.

Både arbetskamrater och arbetsgivare förlorar på grund av att fler får sjukskriva sig.

Jag undrar hur många som kommer att vara "solidariska" vid nästa års vaccinering å nästa år å nästa å nästa osv.....

2009-10-27 @ 22:27:14
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Johan Melin: Håller med till fullo! Jag hoppas dock att färre och färre kommer att välja bort vaccinering vid kommande års nya influensor. Det är fel att hängas ut bara för att man väljer en frisk egen kropp.

2009-10-28 @ 06:01:18
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Johan Melin

Hej

Du vill nog ändra i din text i ditt svar till mig.

"Jag hoppas dock att färre och färre kommer att välja bort vaccinering vid kommande års nya influensor."

Det är ju motsatt ditt val!!



mvh Johan

2009-10-28 @ 19:17:10
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Johan Melin: Ha, ha, ja jag hoppas såklart att Fler och FLER väljer bort vaccin! ;)



Malin

2009-10-29 @ 06:40:07
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Johan Melin

Jag undrar hur många som kommer att ta det vanliga influensavaccinet i år??

Appropå solidaritet så bör vi alla ta det också eftersom den vanliga influensan skördar mellan 1500-2000 offer varje år!! (svinflunsan beräknades skörda 500 liv om vi inte vaccinerade oss)

Så i solidaritetens namn så bör alla som tar svinvaccinet också ta det vanliga flunsavaccinet, det dör ju trots allt fler personer av den "vanliga" flunsan.



mvh johan

2009-11-05 @ 20:51:54
Postat av: Nadia

Ja detta med solidariteten har jag också fått ett antal kängor om. När det gäller Svininfluensan. Och det verkar som att det enbart gäller just den influensan också... inte vanliga förkylningar och inte andra influensor... och inte när det gäller DEM om de har andra förkylningar och infleunsor...



Tråkigt nog så mynnar alltid diskussionerna om Myndigheters trovärdighet när det gäller denna massvaccination, i att jag blir hårt motsatt för mitt ställningstagande. Jag ansätter inte de privatpersoner om väljer vaccin, men de angriper mig för mitt val. Trots att det ÄR valfritt! Det finns inte ett RÄTT väl. Det finns två rätta val. Och varje person får göra sitt. Och bli respekterad för det.



Anna: Det är väldigt få som tar sig RÅD att stanna hemma med 80% lön. Därför är det så mycke sjukdom som snurrar runt runt runt hela tiden... Johan och Malin tar sig råd för att skydda sin arbetsplats och alla som kommer i kontakt med den. Som det ser ut idag skulle Johans insats vara värt full lön för de extra dagarna!

2009-11-07 @ 21:52:15
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Johan Melin: Ja, det vore intressant att få veta. Är just nu kräkless på allt detta; om vår lille prematur klarade svininfluensan så kommer andra, som är friska innan, att också göra det. De som befinner sig i riskgrupperna gör ju det även vid den vanliga influensan. Det gäller att folk har vett att hålla sig hemma så länge man smittar (7 dagar efter utbrytet halsont) och är noga med sin hygien. Det känns viktigare än att pumpa kroppen full med vaccin som gör så att fullt friska 4-åringar hamnar koma/anafylaktisk chock.



Nadia: Håller med till 100 %! Och tack för din försvarande kommentar, den värmde! :)



Kramalin

2009-11-08 @ 16:09:41
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0