TisDagens tacksamhet

...får bli i bilder! Jag är fånigt besatt av Tim Burton och allt han gör. En besatthet och passion som tack och lov delas av maken. (I detta vävs även fascinationen för Johnny Depp in!) I synnerhet de saker som Tim gör tillsammans med just Johnny och sin fru Helena Bonham-Carter vurmar vi extra för!

Igår då jag låg och kikade i nya ELLE (ekosynd nr. 63) så visades det en bild från hans kommande film Alice i Underlandet. Jag har tidigare endast sett denna på Johnny som den galne Hattmakaren, så det fullgjorde faktiskt min dag att få se en till. Och maken då, jo han blev lika glad då han såg den! Den fantasifulla berättelsen skriven av Lewis L. Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare av sagan var tioåriga Alice och hennes båda systrar. De var döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis undervisade. Flickebarnen blev så förtjusta i den fantastiska sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner det han berättade. De drömlika äventyr som flickan Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och främst de oförglömliga figurer hon träffar på där, blev en omedelbar succé både hos barn och vuxna. Den alltid lika leende Solkatten, den galne Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har blivit några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.

Har ni sett så vackra bilder?

Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.

Kan man göra annat än längta???

 


Kommentarer
Postat av: S

Den. Nedersta. Bilden. Så. Fin.

2009-10-13 @ 09:40:38
Postat av: Fröken Wrede

Wow, när kommer den filmen? Var i Oxford och kikade in på Christ Church, var otroligt fint! Sen låg en lite Alice i Underlandet affär alldeles bredvid. Snacka om att det fanns mycket fina bilder och grejjer att kolla på! Roligt inlägg btw.

2009-10-13 @ 11:08:39
URL: http://bavarde.blogg.se/quickfix
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

S: I know! Saknar dig... kramar



Fröken Wrede: Någon gång 2010, vet dock inte när ännu. Men så härligt, det lät underbart! Handlade du något?



Tack, tänkte det skulle vara lite kul med något annorlunda. :)

2009-10-13 @ 13:55:49
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0