Vårt bibliotek/gästrum!

Fick ett mail från en läsare som undrade om vi inte kunde visa bilder på vårt bibliotek som vi nu iordningställt. På sikt kommer det att vara uppe på den oinredda tredje vinden så detta rum har vi inte brytt oss om att renovera ännu. Detta rum är både bibliotek & gästrum, halvan till vänster gästrum och halvan till höger bibliotek.

Håll till godo!
  


Gamla stolarna är fynd från ett nedlagt kontor! Och svärmorstungan är en av de två som stod i ett av fönstren i lägenheten i stan.
  

 Lampan är från min mormors barndomshem och hett villebråd. Alla som kommer hit vill köpa den! På översta hyllan på mittenbilden är ett gammalt herbarium (längst till höger) och en gammal släktbibel från Johans farfarsfar. I mitten finns också hans psalmböcker. Från samma tid som vårt hus byggdes ungefär!

 


  

Fina tavlor; en med det gyllene snittet som Johan målade till mig en jul, en förstoring på Lotus utklädd till prinsessa (fotat sen kvällen då jag hade min underbara möhippa!) och en tavla från Martinus center på Klint. De härliga, gyllene sammetsgardinerna hade Johans mamma & pappa i sin första lägenhet!

 

Direkt, rakt fram mitt emot dörren, då man kommer in i rummet ser man ett av fönstren. Där står bl.a. en fin tavla som en gammal klasskompis från gymnasiet gjort åt oss! Blommorna stod i ett av vardasgrumsfönstren i stan.

 

Till vänster om fönstret står vår gamla 120 cm. breda säng som numer verkar som gästsäng och dagbädd för båda hundar och matte! ;) Ovanför hänger Johans gamla Arcimboldo-tavlor inköpta på konstmuséet i Wien.
Vårt gamla sängbord funkar bra här och på det den gamla lampan vi hade i köket i lägenheten. Panelgardinerna i fejk-skinn hängde i vardagsrummet i 4 år, kuddarna är från gamla lill-soffan och högtalaren är brorsans gamla.

  

Johans alla instrument bor också i gästrummet/biblioteket i väntan på (kommer att ta flera år) att hans musikloft ska ta form! Jag önskar att jag kunde säga att jag behärskar något av instrumenten men så är inte fallet! Pianot är en gåva från bästa M's mamma & pappa och den coola lampan med damen är en gammal skyltning de hade på firman. Kandelabern är en gammal från Indiska och den vackra, svarta skålen i trä (med Happy Mais kvar som ska förbrukas i helgen!) är en bröllopspresent från Pucca-syster!

 

Denna vackra tavla med blad-koppar gjorde Johan som arbetsförslag inför en utsmyckning i flertalet trapphuset. Förslaget tog emot väl och han fick jobbet - och tavlan; ja, den smyckade vårt hem sen!

Som ni ser är det inte mycket nytt införskaffat, visst är det toppen att fynda i gamla förråd, på loppisar, arvegods eller hemma hos vänner? :)

Vad tycker ni, skulle ni vilja gästa oss?

 


Kommentarer
Postat av: lisa

Vad mys med gästrum o bibliotek!

2009-10-29 @ 12:27:09
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: lisa

mysigt!

2009-10-29 @ 12:27:45
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Emelie i Resele

Vilken dag som helst. =o) Älskar hus med personlighet och historia vad gäller båda interiör och exteriör. Skulle antagligen inte sova en blund, med tanke på alla böcker och den underbara konsten. Bibliotek och gästrum är en lyckad kombination.

2009-10-29 @ 15:31:35
URL: http://emelieiresele.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

lisa: Tackar!



Emelie i Resele: Åh vad kul! Ja, vi kände så också, det är nog inte så tokigt att kombinera dessa två!

2009-10-30 @ 09:28:33
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0