Dagen & blandade funderingar

Efter en rå-intensiv gårdag med så mycket hemma-fix att vi skulle kunna vila fram till jul med gott samvete är det nu måndag och ganska lugnt. Skönt!

Idag ska Tofu få testa åka bil i Jeppe-buren själv. Tänkte ta två av tre pojkar och åka in till samhället och hämta en paketförsändelse jag fått som jag kommer att blogga om imorgon! Jag tror att det kommer att gå bra för Tofu - han pep inte nämvärt sist med Lotus och även om vi väldigt sällan kommer att sära på dem måste han t.ex. på onsdag åka själv då vi ska till veterinären med honom för 12 veckors vaccinet. (Ja, hundarna vaccinerar vi eftersom vi anser att vi inte kan håll ordning på vad de äter som utan vaccin skulle kunna göra dem sjuka, samt att det är svårare att ge ett djur homeopatmedel i förebyggande. Så hundarna våra omfattas inte av anti-vaccineringspropagandan som annars råder här hemma! ;) )

Annars ska jag försöka unna mig lite egentid då alla kärlekar sover. Det är lite med den varan nu och det mår jag inte bra av. För att tjäna igen lite tid gjorde jag storkok av mat till Leon igår och stoppade i frysen i vad som kändes som hundratal burkar. Han har i alla fall mat till och med 5 oktober nu. Puh! Det tog ett par timmar igår men det var det värt, nu har jag det ordnat för 2 veckor framåt. Det är ju inte så länge kvar tills han kan äta samma mat som vi. Oftast gör han ju det nu med men att vi plockar bort innan vi saltar, men det blir inte alltid så och då är det gott att finna färdigt, men hemkagad och ekologiskt, i frysen!
Jag får besök av en gammal kollega och hennes nästan jämngamla son imorgon men både lunch och fika är redan kirrat så det slipper jag också!

Ska ta och hugga in på nya boken och lyssna på lite Deuter tror jag!


Hel : själslig självläkning för ett liv i balans Bild lånad härifrån.

Se hela bilden





 Bild lånad härifrån.


 


Kommentarer
Postat av: anja

den där boken verkar intressant! tack för tipset :)

2009-09-21 @ 07:32:41
Postat av: Lisa

Vad har du för åsikter och resonemang kring vaccinationer i samband med utlandsvistelse?

2009-09-21 @ 21:27:38
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

anja: Ja, den verkar toppen!



Lisa: Ja du, där är jag så okunnig. Vi åker till England i sommar och har även tankar på Italien, men kommer inte att vaccinera oss eller Leon inför dem. Är det länder där det finns krav på att man ska vara vaccinera, t.ex. Thailand är det ju bara att göra det om man gärna vill åka dit. Tänker du Pandermix-vaccin nu eller tänker du generella utlandsvaccin som t.ex. Twinrix m.fl? Jag skulle nog avstå de generella utlandsvaccinen om jag skulle till länder som t.ex. Turkiet eller Grekland. Är det ett land som drabbats hårt av svininfluensan (om det nu finns sådana?) skulle jag nog helt avstå att åka dit just nu om det är möjligt.



2009-09-22 @ 07:16:14
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0