Nypon och andra häckar

På vårt sommarställe finns en massa nyponrosor och min käre bonus-pappa som är extremt kunnig inom växternas ädla konst har tipsat på hur vi lämpligast snor åt oss en massa buskar därifrån och planterar en häck av ner mot vägen. På sikt kommer de att sprida sig som ogräs och bli så där härligt höga, vildvuxna och insynsskyddande som vi vill ha!

 Bild lånad härifrån.

Det visade sig också att vi köpt hem för mycket plant av bärhäggmispeln så om vi köper 15 plantor till så kan vi sätta längs med hela öppna kortsidan också, ända fram till där skogen bakom vindskyddet börjar. Håller tummar och tår för att handelsträdgården har det antalet hemma. Annars får vi väl beställa hem.

Vi som gillar lummighet och mys går igång rejält på att ha ombonat och inhängnat runt hela tomten så att man slipper insyn. :)


Kommentarer
Postat av: underbaraclara

åh precis vad jag också vill ha. vår trädgård består tyvärr av en enda stor gräsmatta. Inga buskar alls att tala om. Är också sugen på en häggmispelhäck mot grannarna :)

2009-09-28 @ 12:19:03
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

underbaraclara: Den blir ju himla fin då den är uppvuxen, tät och rejäl! :) Tar du bärhäggmispel så kan man ta vara på bären! :P

2009-09-29 @ 06:39:55
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0