Önskeinlägg 1; en till hund!

underbaraclara tog och önskade inlägg i helgen; 

"Får man be om ett önskeinlägg?
Jag önskar mig ett inlägg där du berättar om hur och när ni bestämde er för en till hund
en andra önskan är ett inlägg om en helt vanlig dag i ditt hemmamammaliv
Jag läser här varje dag. du är nog min favoritblogg

kram kram"

Det ena kommer idag och det andra senare i veckan. Idag handlar det om Tofu!

Vi har sedan länge både vetat och bestämt att vi vill ha en till hund. Både för att vi vill det, men även för att Lotus ska få en kompis. Pengarna var sedan länge undanlagda och fanns på Lotus-kontot så det är han som köpt sin lillebror! ;)
I lördags då vi varit hos mamma och J på middag satt vi i bilen på väg hem och pratade om att det nu kändes som rätt läge. Till största del är det ju jag som är hemma med barn och hund så det skulle ju kännas rätt för mig att ta en valp också, något jag tyckte det gjorde nu. Vi satt och önskade vad vi ville ha kring den nya valpen och kom fram till följande;

¤ Han fick gärna vara bitvis tigrerad (randig) i teckningen eftersom Lotus inte är det. Vi tyckte det skulle vara kul om de var lite olika varandra i utseendet.

¤ Det var ju en fördel om han var helt, eller i alla fall delvis, rumsren eftersom det underlättar då man har en 11 månaders-kille som åker runt på golvet som en skottspole.

¤ Vi ville verkligen ha honom nu, hur det skulle gå till lade vi inte så stor vikt vid.

¤ Vi ville inte känna oss tvingade att ställa ut honom genom påtryckning från uppfödaren då Lotus är ställd en massa men hans uppfödare lade en massa stress och press på oss att hela tiden ställa honom mer, och den tiden eller det intresset finns inte nu. Vi ville ha en gosig familjehund!

¤ Han skulle komma från en härlig hund-familj hos en mysig uppfödare.

I måndags kollade Johan runt och det visade sig att det inte alls fanns många valpar till salu. De flesta uppfödare brukar inte ha valpar då det går mot den kallare hösten. Men det fanns en. I Dalarna. De bodde mitt ute i vackraste skogen och hade en gemytlig och alldeles underbar uppfödning. Där fanns en hane kvar. Tigrerad och vit-fläckig. Nästintill rumsren. Det fanns inget "krav" på att ställa ut honom. Och han var redo för leverans torsdag den veckan.

Fattar ni vår glädje? Och förstår ni hur stark önskans makt är? Lagen om attraktion eller vad då?

Så nu bor tredje prinsen av Lyckobacken äntligen hos oss och lyckan är gjord! Han är världens gladaste och mest sociala kille, men samtidigt så trygg och säker i sig själv. Han kan utan problem gå och lägga sig i ett annat rum i vårt stora hus. Han flyger inte upp och ska efter en om man reser sig för att gå iväg en sväng. Han lyssnar då man säger NEJ och är en fena på att pussas!

Gull-gubben våran; Allettes Vista Silverberry, "Tofu"! ♥

(Och självklart får man önska inlägg, det är extremt välkommet ska ni veta!) :)


Kommentarer
Postat av: lisa

Åh vilken spännande läsning hörru!

2009-09-14 @ 13:17:55
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

lisa: Tackar! :)

2009-09-15 @ 06:27:00
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0