MMS-inlägg: Min fina Pucca-syster

0-18cb9c4fdb52ca1aa60d77735ff7e31d.png

MMS-inlägg: Min fina Pucca-syster hade med sig fina chokladpraliner igår! Änglamarks egna från COOP som är både ekologiska, KRAV-märkta och märkta med Fair Trade! Underbar! Hur de smakade? Jamen alldeles förträffligt såklart! :P Tack snälla du - både för god choklad och en toppen-kväll!


Kommentarer
Postat av: Sara

Hej Ekoblogg!

Jag har en fundering kring er blogg, jag undrar om ni tänker kritiskt kring ekologiska produkter, eller är syftet mer att visa bredd? Jag är en trogen läsare och uppskattar verkligen bloggen,men jag undrar om det är så att ni provar ekologiska produkter som faktiskt inte är bra och om ni i så fall aktivt väljer att inte skriva om det för att hålla en positiv ton i bloggen? Jag eftersöker ett kritiskt tänkande och min erfarenhet är att alla ekologiska produkter faktiskt inte är perfekta utan lämnar en del att önska för konsumenten. Det är lätt att få uppfattningen i er blogg att alla eko-produkter är jättebra? OBS det är inte chokladen på bilden som är anledningen till frågan, den har jag inte provat men är säkert god. Sara

2010-04-05 @ 09:53:00
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Sara: Hej och tack för en vettig fråga! Vi både hissar och dissa här på bloggen, något jag tror man märker om man läser den troget. Senast ut var ekologisk Grilloumipost från Fontana som inte motsvarade de stekegenskaper den skulle ha och vi hade en stor debatt på bloggen för ett tag sedan då ekologiskt margarin lanserades hos Milda och vi är kraftiga motståndare till margarin.

Vår tanke är att ni läsare ska få en så trovärdig bild som möjligt av de ekoprodukter som finns, även om vi testar mycket som inte är på recenseringsuppdrag. Det är ganska tydligt vad vi får gratis och vad vi köper själva om man läser inläggen noga.

Något vi ställer oss kritiska till är att många ekoprodukter innehåller t.ex. karragenan (cancerframkallande) eller palmolja (regnskogsskövlande) vilket gör att vi exempelvis inte köper ekologiska nachos då alla märken som finns innehåller palmolja, utan gör egna av tortillas, eller köper vissa mejeriers märken av vispgrädde då den innehåller karragenan utan i så fall hellre väljer en konventionell sort. För oss är det allra viktigaste att maten är ren och tillsatsfri men tack och lov så är ofta de ekologiska alternativen bra anser vi. :)

Och chokladen på bilden var god och dessutom fri från sojalecitin som ska vara eko även den för att den inte ska vara framställd med extrationsbensin men det är den sällan i ekochoklad utan konventionell men chokladen får ändå kallas eko eftersom så många % av ingredienserna är eko.

Hoppas du känner att du fått mer kött på benen? :)



Allt gott!

2010-04-05 @ 11:22:19
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Mamma Mimmi

Trevligt att höra - då vågar man prova nästa gång sötsuget tar ett tag igen. Just nu känns sockerförgiftningen överhängande efter påskens alla godsaker.

2010-04-05 @ 21:06:32
URL: http://mimmismammaliv.blogspot.com/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Mamma Mimmi: Ja, jisses så man ätit! ;) Så bra att den är fri från sojalecitin, det gillade vi! Kändes så där lyxigt mumsig och det är aldrig fel! :)

2010-04-06 @ 05:43:23
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0