36 ekologiska kvadratmeter

Fick tips igår om bloggen 36 organic m² som strävar att bygga ett hem så smart, långsiktigt, hälsosamt, miljövänligt och hållbart som möjligt på alla plan. Upphovskvinnan hoppas kunna inspirera fler till att göra likadant!

Som jag förstår det, om jag nu fattat det rätt, så är det ett gammal uthus som ska restaureras upp till ett beboeligt hus, men ändå fortsätta behålla uthus-looken. Det är en otroligt spännande blogg med utförliga tips och idéer, en fantastisk länklista för oss ekonördar som bor i hus samt bilder och ritningar man älskar! Här har vi en tjej som lägger ner tid på det hon gör - i alla lägen! Här skissas på vedslussar direkt in från vedboden, en torrtoalett ska byggas själv, garderober sätts upp just mot de väggar som ligger extra utssatta för blåst för att isolera extra och små utrymmen tas tillvara för exempelvis förvaring av ytterkläder. Just det där med förvaring är ju A och O då man bor så litet.



Kommentarer
Postat av: Petra

Wow, den bloggen hamnar även bland mina bokmärken.

2010-07-27 @ 20:20:00
Postat av: Tyg och otyg

Tusen tack för tipset! Jag bor ju i Falun, så jag gick raskt in och kollade bloggen och fick se att hon skulle starta en studiecirkel kring byggandet. Så nu är jag anmäld till den och får vara med om det roliga! :D

2010-07-27 @ 23:29:36
URL: http://tygochotyg.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Petra: Vad kul! Jag blev jätteförtjust i den!



Tyg och otyg: Vet du, jag tänkte på det och dig då jag läste det och skulle tipsa om det! Du som håller på och fixar och donar en massa själv måste ju vara som klippt och skuren för den studiecirkeln! Vad skoj! Du MÅSTE berätta hur det är!!!



Tycker också att du kanske ska lotta ut ett sådant där saltkar...de går inte av för hackor! ;)

2010-07-28 @ 05:32:18
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0