Gårdagskvällen med Salem var fantastisk! E...

dsc05320 (MMS)

Gårdagskvällen med Salem var fantastisk! En av de bästa av alla konserter jag vart på! Inte en besökare skrädde med berömmet på väg därifrån så surt var det därför att läsa recensionen i vår mindre eminenta ortstidning denna morgon. Utsände reportern klankade på texterna och de många elektriska musikslingorna - båda typiska signum för Salem - fällde uttjatade fakirskämt med anspelning på hans efternamn samt klagade på att 'gulliga små barn skymde sikten'. Om exempelvis en sådan sak får dra ner betyget på ett proffsigt utfört framträdande tycker jag ansvarig chef ska upplysa sina anställda att på en stor gräsplätt väljer man själv vart man ska stå, skymmer små barn sikten kan man ju flytta på sig, eller inte skicka de reportrar som har samma längd som gulliga små barn. Får man betalt för att skriva en objektiv recension för de läsare som inte kunde närvara tycker jag det känns oproffsigt att ta med dessa petitesser i recensionen. Och nej, detta är inte en opartisk åsikt men så är jag ett stort Salem-fan och i min blogg skriver jag vad jag vill! ;) Kvällen avslutades sedan nere i hamnen med Fair Trade-märkt glass med vad som kändes som halva stan. Väldigt trivsamt! :d


Kommentarer
Postat av: Nadia Melin

Jag blev också ordentligt förvånad över den usla recensionen! Håller med dig till fullo! Han klankade verkligen ner på exakt det som ÄR Salem! Och knivarna..... jag visste inte vad han menade!!! Var det hans efternamn han syftade på alltså??? Ååååå så dåligt!!!!!!!!! :(

2010-07-08 @ 23:21:48
Postat av: Ika

Nu har jag inte läst recensionen i fråga, och kan därmed inte ha någon åsikt om den. Däremot vill jag påpeka att en recension per definition är subjektiv, det är liksom poängen. En recension som inte tar ställning, som inte handlar om hur recensenten har uppfattat verket, blir ju ganska poänglös. Sedan kan man naturligtvis diskutera hur man tar ställning och på vilka grunder, men det är ändå ofrånkomligt att en recension till skillnad från ren nyhetsjournalistik ska vara subjektiv.

2010-07-09 @ 08:18:52
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Lisa

Salem var jättebra och jag måste äta glass i hamnen nån gång i sommar, den är så god!

2010-07-09 @ 15:07:17
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken -. fd. Ekoblogg

Nadia Melin: Det kändes som om han klankade på fel saker, jag menar; ser du dåligt ja men byt plats då! Tycker det var en konstig recension, jag köper om man inte tyckte det var bra men det var så konstiga saker han drog minus på.



Ika: Du har alldeles rätt i det, men precis som jag skrev i kommentaren till Nadia ovan så klankade han på konstiga saker. Jag läste en recension dagen efter på en Europekonsert jag såg och som en kollega till Salem-recensenten skrv och han klagade också på saker som kanske inte jag tyckte stämde men som ändå kändes relevanta. Ser man inte för att "gulliga små barn är i vägen" ja men herregud, byt plats då!



Alla tycker såklart olika men det kändes inte som om han hade ett subjektivt förhållningssätt till det utan ett mer klagosamt. :)



Lisa: Ja, det var han verkligen! Det tyckte Leon också som var uppe till 22.30! ;)

2010-07-11 @ 10:22:19
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0