Ibland tror jag vi mammor är förklädda sup...

dsc05276 (MMS)

Ibland tror jag vi mammor är förklädda superhjältinnor! ;) Johan har varit borta i tre timmar, var tvungen att rycka in och jobba, och under den tiden har jag röjt bort inne, gett Leon frukost, lagt i hennafärg som ska verka i två timmar, lastat skrindan full med inredning till lekstugan, gungat Leon, gett hundarna lunch, vattnat alla odlingar, sköljt ur hennafärgen, duschat och fixat i ordning mig, svarat på några viktiga mail, vyssjat Leon till sömns i vagnen och ska nu förbereda en Västerbottenspaj till middag och äta hamburgerrester till lunch innan hela eko-familjen brummar in till stan med miljöbilen för att storhandla. Jo just, jag blev även inlåst i lekstugan då jag hängde upp second hand-fyndade gardinen till Leon. Han vred sonika om vredet, finns bara på utsidan, och där inne stod jag! Varmt och kvavt och med hårfärgen rinnande under plasthättan ut med kinderna. Ingen mobil - inga öppningsbara fönster! Tur jag har en smart son för då det, efter sisådär 10 min, började bli tråkigt utan lekkompis-mamma lyckades jag förklara hur han skulle vrida för att dörren skulle öppnas. Puh! Nu tar jag en välbehövd helg och laddar inför Hamnfesten med hela familjen och goa vänner ikväll. Kram på er alla!


Kommentarer
Postat av: Henrik / enbättrevärld.nu

En mor förstår det ett barn inte säger /judiskt ordspråk :)

2010-07-02 @ 12:00:10
URL: http://enbattrevarld.nu/blogg
Postat av: Lisa

låter som du har hunnit med mycket! fin bild på dig också. produktiv du är :). fint med hamnfesten, var där igår, så trist med så lite marknadsstånd. nä, bättre var det då förr!

2010-07-02 @ 12:20:16
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: underbaraclara

hahaha förlåt att jag skrattar men gud så dråpligt. Du är verkligen Superwoman. Heja på

2010-07-02 @ 13:06:52
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Anna

Simultanförmågan är det då inget fel på=) Vi brummar norrut imorgon, ska bli så härligt att komma upp till Ö-vik. Ses på tisdag!!=)

2010-07-02 @ 13:46:24
Postat av: Carina

Om jag hann hälften av det där skulle jag vara jättenöjd! Det är nog du som är den förklädda superhjältinnan! Tur du fick komma ut ur lekstugan!

Kramar från mig (i en mycket varm butik!)

Carina

2010-07-02 @ 18:25:26
URL: http://www.amuletten.net
Postat av: Faster Sofi på Solgläntan

Håller inte riktigt med dig Malin. Vi brukar ju vara ärliga mot varandra. För mig låter detta som en ganska ordinär dag. Nu har jag ju inga småbarn men mina har ju också varit små. Att mammor ibland är förklädda superhjältar, det skriver jag däremot under på men då är det andra saker kanske...



Kramar i mängder till er. Vi kommer nån kväll och hälsar på i Lillebo.



Imorgon åker vi med husvagnen några dagar. Längtar!



2010-07-02 @ 18:57:48
URL: http://http://blogg.passagen.se/deepika11/
Postat av: Anonym

Haha! Vilket härligt inlägg! Jag känner igen mig! En ledig dag för mig hemma med barnen så hinner jag med både dem och tvätt, städ, matlagning, disk, telesamtal, slå in paket till kalas, handla, planera dagen efter, packa väskor, osv



Men det ser inte likadant ut när sambon är hemma med barnen. Desto mer blir det kvar till mig när jag kommer hem eller till dagen efter då kanske jag är ledig. Märkligt hur det där fungerar, projektledare är vi kvinnor i våra familjer, varför inte i samhället i stort???

2010-07-03 @ 00:12:06
Postat av: Nadia Melin

...var det som skrev ovanstående inlägg...

Ekommman på http://allehanda.se/mer/blogg?paper=ALLM&blogg=60

2010-07-03 @ 00:13:55
Postat av: Lisa

Jösses Malin! Jag säger bara jösses... =)

2010-07-03 @ 21:06:10
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Surya

E detta ngt som sker naturligt i samband med att man får barn? hoppas det..för så mkt hinner jag inte med UTAN barn hemma!

2010-07-04 @ 21:16:09
Postat av: Ekomördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Henrik: Oj, det lät klokt! Det ska jag ta med mig!



Lisa: Tack! Vi var inte in på själva området eftersom vi hade Leon med oss. Vi satte oss utanför Räven vid den där glasstatyn och åt medhavd fruktsallad och tittade på havet. Underbart!



underbaraclara: Jamen, jag skrattade jag med! Tänk om jag fått krossa rutan och ropa på hjälp till byn? :) Höll på att dö av värmen där innne dock!



Anna: Ni är så välkomna så ni anar inte! :D Res försiktigt!



Carina: Ha, ha, tack! :) Hoppas värmen ger med sig lite för jag gillar inte denna, i mina ögon, tropiska hetta. ;)



Ha det allra finast, vännen!



Kramalin



Faster Sofi på Solgläntan: Absolut så är detta en vanlig dag i mitt mamma-liv! Men som Nadia skriver så är det inte riktigt en vanlig dag i ett pappa-liv de dagar Johan är hemma! ;)



Alla mammor har små eller stora superhjältar i sig, jag har kanske inte gått igenom stora svårigheter i vissas ögon men som kanske kan kännas stora för mig. Alla är vi olika och har olika referensbilder att jämföra med. Även om det gick bra med facit i hand så var det inte att föredra att ligga på en isoleringsavdelning de första 4 veckorna som mamma exempelvis. Alla har vi olika bagage med oss i ryggsäcken som det kan vara svårt för utomstående att se hur man har påverkats av dem.



Ni är varmt välkomna, Leon hälsar att han dukat upp med servetter inne i Lillebo! ;)



Ha en skön husvagnssemester!



Kramar till er alla!



Nadia Melin: Ja, det kan man fundera kring! Tror detta är en egenskap jag fått med mig genom jobbet också för där har man hela tiden tusen bollar i luften!



Lisa: Ha, ha, ha! Ja du...



Kramalin



Surya: Ha, ha, jo men det kommer i samband med att man föder ut moderkakan på förlossningen, det är i moderkakan alla mammaegenskaper- och förmågor finns! ;)

2010-07-05 @ 09:42:13
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0