Igår var det dags för sista laserbehandlin...

dsc05433 (MMS)

Igår var det dags för sista laserbehandlingen, det blev 4 st, hos tatueraren så nu är det svullet, vattenfyllt och ömt. Men sen är huden redo för att färdigställa de djupcerisea liljorna. Får se när det blir tid till det framöver! :) För att underlätta läkningen och göra huden smidig använder jag ringblomssalva från MaWén - den gör underverk!


Kommentarer
Postat av: Kicki

Alltså, jag kan inte låta bli att undra över dina tatueringar- hur ekologiska är de egentligen? Det kan väl inte vara så himla hälsosamt, eller? Skriv gärna ett blogginlägg med svar på detta.

2010-07-27 @ 17:30:23
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Kicki: Ha, ha, nej det är de knappast! Den dag det eventuellt finns ekolgiska tatueringar är ingen gladare än jag, jag lovar. Enda anledningen till att dem visas i denna blogg är att flera hängt med från början och nu vill se sluttampen. De kommer inte att finnas med på nya bloggen from måndag då de egentligen inte är relevanta för vårt eko-liv. De är en del av mig helt enkelt. Sedan 16 års ålder, alltså snart halva mitt liv, har jag varit tatuerad och kan inte tänka mig att vara utan det. Jag har några till "i mig" som med åren ska göras, sedan räcker det. Det är knappast hälsosamt men det är jag fullt medveten om. Men jag lever så rent och sunt i övrigt att jag "tikkåter mig själv" ha denna hobby, denna stora passion. Välmående ska ju även komma innifrån och jag känner mig fin med mina tatueringar, jag som slutade med smink för 2 ½ år sedan har detta som utsmyckning.Jag hade gärna gjort ett blogginlägg om detta om tid funnits, vilket det tyvärr inte gör dagarna innan nya bloggen lanseras, så du får hålla till godo med detta.

2010-07-27 @ 21:24:11
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Alex

Utveckla gärna vad det är som inte är hälsosamt, och isåfall under hur lång tid?

2010-07-27 @ 23:53:36
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Alex: Just nu pågår tydligen en undersökning om vad färgerna innehåller. Sverige har tydligen alltid gått i bräschen med bra färger bland sina tatuerare, och inga dokumenterade fall ska finnas med registrerade fall av t.ex. förgiftning eller allergier, men det ska undersökas djupare. Varför jag främst menar att det kanske inte känns så hälsosamt är att man utsätter kroppens största skydd och immunförsvar; huden, mot "onödiga" punkteringar...Det enda min tatuerare sagt till mig är att han ALDRIG utför någon form av behandling (laser, tatuering, piercing) på någon gravid kvinna (sen finns det ju en massa annat du inte får ha, vissa sjukdomar, äta vissa mediciner mm.) eftersom kroppen behandlar det man gjort som ett sår under läkningsprocessen, en skada, och då gör allt för att lägga fokus på läkning först och främst. Internationellt så misstänker man att det skulle kunna leda till att kroppen stöter ut foster i ett tidigt skede, men man vet ju inte för vem vill chansa och vara med i en sådan studie?Jag använder ekologiska produkter för att smörja in huden med under läkningen eftersom det man smörjer in med hamnar inne i kroppen eftersom det finns blottade ingångar, och då vill jag gärna "få in" vettiga grejor.

2010-07-28 @ 05:26:07
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Alex

Tack för svar.Jo, nog är det så, men det är ju ändå ytligt, och som du själv säger så lever man sunt i övrigt och är frisk så är det ju egentligen enbart "ohälsosamt" under görandet och läkeprocessen.Att man inte vill tatuera gravida är ju som med mycket andra restriktioner att man inte vill chansa då det gäller en sådan känslig grej oavsett, man vill inte heller att människor ska kunna ifrågasätta ifall det var just det som gjorde det, även om det kanske (som man inte vet) bara var naturens gång.Skönt att höra dock att ditt vassa öga inte hittat några förseelser eller hur man ska säga.Lycka till med kommande tatueringar!

2010-07-28 @ 16:53:54
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

ALex: Precis så är det ju med graviditer, du har så rätt. Och så tänkte jag med, jag har fem st. kvar jag planerar att göra och då de är klara är det slut. Jag har inga fler ställen på kroppen jag vill smycka ut helt enkelt.Tackar! :)

2010-07-29 @ 07:44:11
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Sean

Jag håller fullständigt med dig

2010-09-14 @ 19:01:28
URL: http://www.pextab.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0