Det kom ett träd...

Vi fick ett fint mail tidigare i veckan från VI-skogen som planterar träd runtom i världen för att gynna de utsatta.



De har, för att hedra oss och det arbete vi lägger ner på bloggen, planterat ett träd i vårt namn, Ekobloggens träd, i sitt nya projekt i Afrika där man samarbetar med bl.a. äventyraren Ola Skinnarmo. De är mest verksamma i området runt Victoria-sjön i länder som t.ex.  
Vårt träd ger frukt, ved eller timmer, näring åt marken eller foder åt djur och hjälper människor att skapa en bättre framtid. Det digitala trädet på webben kommer att växa i samma takt som det i Afrika så man kan enkelt följa dess tillväxt!

Vi-skogen arbetar med utbildning av småbrukare. Huvudsakligen handlar det om att förbättra odlingstekniker, företagande och mikofinans. I Vi-skogens arbete är kvinnorna involverade i högsta grad, vilket leder till förbättrade levnadsvillkor och att stärka kvinnornas roll i de samhällen där vi verkar. Olika insatser görs också för att motverka de negativa effekterna av klimatförändringarna, samt för att anpassa jordbruks- och miljöarbetet till de nya hot som kan slå särskilt hårt mot Afrika.
Träden skapar helt nya förutsättningar för det som människor här saknar mest; mat, ved medicin, skugga, foder, vitaminer - och i bästa fall en ekonomisk buffert som tryggar skolgång och läkarbesök. Träden hjälper familjerna att bli självförsörjande och växer upp på 6 månader.
Verksamheten finansieras genom insamlade medel och genom bidrag från Sida. Vi-skogen innehar 90-konto och granskas av Stiftelsen för Insamlingskontroll. Vi är också medlemmar i FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd.
Här kan man ge en gåva eller plantera ett eget träd!

Vi Ekonördar på Lyckobacken blev såklart både stolta, rörda och glada och tackar det varmaste för denna otroligt fina gest. Det är utan tvekan en av de finaste presenter vi fått! 
Genom att hålla koll på just vårt träd här på bloggen genom widgeten i vänsterspalten så kan man se hur det växer!

Malin & Johan ♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0