TorsDagens tacksamhet



Jag hittade varken en bättre bild eller en bild med alla tre vovvarna på så denna fick helt enkelt duga!

Igår höll det på att gå riktigt illa. Så illa att jag fortfarande hade ont i magen då jag skulle sova. Brorsans familj har ju en tollare (Nova Scotian Duck Tolling Retriever) som är lite drygt 1 ½ år och som vi passade i helgen. Gladsvans, som han kom att kallas då, är således "kusin" till våra hundar och så otroligt lik Tofu i sättet att de skulle kunna vara tvillingar. De är identiska! Glada, spralliga, hoppiga, busiga, orädda, modiga, kelsjuka, nyfikna och oförsiktiga. Så oförsiktiga och nyfikna att Gladsvans igår hittade en huggorm som han lattjade med som högg till. Rätt över nosen. Det gick fort och han blev snabbt sämre och då inga Betapred fanns hemma (alla hundägare där ute; visst har ni en sån karta hemma jämt? Om inte, be er veterinär skriva ut. Kostar kring 70 :- och håller ett år. Förhoppningen är alltså att man kastar en sån karta varje år eftersom man inte vill behöva ge dem. Men de räddar liv vid allergichocker, getingstick, ormbett mm.) blev det ilfart till veterinären.

Gladsvans fick kortisonsprutor och dropp och får nu inte röra sig på 7 - 10 dagar för att förhindra att giftet sprider sig. Alla som träffat på honom vet att min bror och hans familj går en svår uppgift till mötes då denna hund INTE gillar att vara stilla. Idag ska han ligga hos veterinären hela dagen med dropp för att vätskas upp så att han kan kissa ut delar av giftet och sedan hoppas vi att det går åt rätt håll.

Någon som varit med om detta och kan dela med sig av sina erfarenheter kring det?

Alla som haft hund vet vad husdjur betyder för en och ni förstår därför hur tacksamma alla vi är över hur bra det gick!

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej!

Min Goldentjej blev ormbiten för några år sedan, jag hade dock betapred som hon fick bara sekunden efter ormbettet. Eftersom det var helg och inget öppet fick jag tag i en vet. som via telefon skrev ut antibiotika. Vi fick ordination tre veckors vila och sedan blodprov för att kolla om något inre skadats! För oss gick det bra den gången men gissa om jag passar mig numer....

Hoppas det går bra för Tollaren, håller tummarna!!

/Åsa

2010-06-24 @ 07:48:48
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Åsa: Skönt att höra! Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter, hoppas på en fortsatt väldigt ormfri sommar!

2010-06-24 @ 08:04:04
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Lisa

åh hemsk :(. hoppas det går bra för sötvovven!

2010-06-24 @ 13:45:22
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Surya

usch o fy, det där är ju mardrömmen!! Nej, vi frågade vetten som sa att "man" inte ger ut det längre.. Varför fick jag inte svar på. Men jag får nog ta mig till en annan vetrinär och fråga.

Styrkekramar till vovven

2010-06-24 @ 19:10:52
Postat av: Lisa

Fy så tråkigt!



Det kan vara svårare att få tabletterna utskriva nuförtiden, eftersom de kommit på att de gör hunden symptomfri. Vilket leder till att hunden inte får rätt behandling för orsaken.



Vi brukar alltid ha med tabletter då vi är i Hundsjö, just eftersom det kryllar av huggorm där. Här i Banis har vi knappt sett en orm överhuvudtaget. Men Ville har plockat en död huggis en gång, typiskt retriever. Hoppas guldsvans repar sig snabbt!

2010-06-24 @ 21:45:14
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Åsa

Håller tummarna för att allt går bra:) har själv jobbat inom djursjukvård och åker man snabbt till veterinären samt har en ung och frisk hund (och att giftet inte spridit sig för mkt redan) så brukar det oftast gå bra! Det är inte alltid man kan få kortison utskrivet i förebyggade behov och viktigt att komma i håg att man ALLTID måste uppsöka veterinär även om man ger kortison hemma då detta kan maskera hundens förgiftningssymptom.

STOR kram! & en härlig midsommar önskar jag er!

2010-06-25 @ 06:51:00
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Det verkar det göra! :)



Surya: Kanske pga. det Lisa skriver här ovan? Men vet man om det och ändå uppsöker vet, även om vovven verkar symptomfri, borde man ju kunna få det tycker man ju.



Lisa: Det var ute i deras sommarstuga och inte här. Jag vet ett par ställen här i byn där det verkar finnas en massa huggorm, men just där vi bor har det setts två st. på snart 15 år så det bådar ju gott.



Åsa: Hunden i fråga fick ligga inne med dropp i två dygn och fick med sig tabletter (utdrivande?) hem. Ska ta det extremt lugnt tills lördag och sedan koll igen om tre veckor. Ser ut att gå finfint det där, tack och lov! :D

2010-06-28 @ 08:31:07
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0