Vi G(R)ILLar GREENt

Japp! Vi både gillar greent och grillar green - det sistnämnda från och med i helgen tack varebästa gänget på Ekokul som låtit oss prova det allra hetaste (bokstavligt talat) på ekomarknaden just nu; Green grill!



Green grill är det miljövänliga och ekologiska alterativet där man med hjälp av kokosbrikett/er får en perfekt grillglöd på endast 60 sekunder! Ingen tändvätska eller liknande behövs eftersom briketten har ett lättantändligt hölje av bariumnitrat.
Briketterna kan användas i alla typer av kolgrillar och avger en hög jämn värme och avger minimalt med rök - vilket gör den väl lämpad att använda på t. ex. campingplatser eller på balkonger. Briketten är diskformad och förpackad i portionspåsar om 2 st. briketter där 1 brikett räcker för ca. 2-3 personer och har en brinntid på upptill 2 timmar.

Briketterna går också utmärkt att använda som tex braständare.



När briketten brunnit upp och svalnat behåller den sin runda form, vilket gör det mycket enkelt att rengöra grillen. Aldrig mer behöver du vända grillen upp och ner för att borsta ur all aska. Allt du gör är att ta fram en stekspade. Lyft sedan försiktigt upp briketten från grillen och den är tom och redo för nästa grillmiddag!

Lite produktfakta:

- Briketterna är tillverkade av kokosnötskal och majsstärkelse
- Lättantändligt hölje av bariumnitrat
- Storlek cylinderbrikett: diameter 13,5 cm, höjd 3,5 cm.
- Effekt: 18800 kj / kg - 5,2 kWh/kg.
- Temperatur: 500-700 grader
- En påse innehåller 2 st. diskformade briketter
- Vikt/påse: 1 kg.

Vi tyckte de var super! Vi lade ner briketterna (vi tog båda då vi hade gäster och skulle grilla mycket) i grillringen våran nere på grillplatsen och tände på. Och ja, efter ca. 1 min. var briketterna varma och grillen redo att användas. Man behöver alltså inte invänta något kol som först ska vara indränkt i tändvätska ett tiotal minuter för att sedan antändas och sen återstår väntan på glödbädden. Här kunde man lägga på maten redan efter 60 sekunder!

  

Vi grillade bland annat sojabiffar från ICA Gott liv, paprika, olika lökhalvor och färska champinjoner. Allt eko och marinerat i över 1 dygn i hemmagjord marinad. Vi åt så vi höll på att föräta oss!

 

Som ni ser gick det hem hos alla! ;) Till åt vi en ljummen potatissallad med mandelpotatis, rädisor, salladslök och vinegrette och en kallrörd, syrlig crème fraiche-sås med lime. Mums!

Vi kommer absolut att använda oss av Green grill fler gånger då det var så väldigt smidigt att grilla med hjälp av den. Lätt att ta med och lätt att rengöra då man är klar.

Stor tummen upp från Lyckobacken, och tack Anna & Niclas på Ekokul för att vi fick chansen att desta sommarens hetaste eko-pryl! :D

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Anna

Tips på bra marinad till grönsaker tas tacksamt emot!=)

2010-06-09 @ 08:56:01
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Anna: Jag brukar ta på en höft; soja, rapsolja, honung, pressad vitlök, hackad chili, salt, svartpeppar, lite sambal oelek och låta det ligga och gotta sig minst ett dygn! :P

2010-06-09 @ 09:45:50
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Lisa

åhhhhhh vad gott!

2010-06-09 @ 13:36:14
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekokul-Anna

Härligt att se att Green grill förgyllde er helg! Själva grillade vi örtmarinerad fisk den gångna helgen, med lime och dragon bland annat. Annars är favvo-marinaden soja, olja, peppar, pyttelite salt, en skvätt honung, en sked dijonsenap och massor av rosmarin. Måste testas :-)

2010-06-09 @ 17:20:45
URL: http://www.ekokul.se
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, det var vansinnigt gott! :P



Ekokul-Anna: Senap? Det lät supersmarrigt! Tack för receptet!

Dragon är för övrigt en av mina favoritkryddor, otroligt god i såser!



Kram på er!

2010-06-10 @ 05:29:43
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0