Tävla om Face Care soft!

Nu kör vi en tävling så här på onsdagen och allt! I potten ligger en flaska med Face Care soft från Pureskin - hudvård som är så snäll mot både kropp och miljö att den är ätbar!

face care (flaska)

Krämen innehåller näring, fukt & vitaminer och reparerar, återfuktar och bygger upp. Den gör huden mjuk, elastisk och sammetslen med bl. a. Aloe vera, kallpressade BIO oljor, GLA, A-vitamin, D-pantenol, karotin och antioxidanter. 

För att vara med och tävla vill vi att ni tipsar om någon bra huskur för att hålla hyn fräsch! Lämna en kommentar här innan måndagmorgon så är ni med och tävlar! :)

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!


Kommentarer
Postat av: Edun

Mina bästa huskurer för hyn är en kroppsskrubb som jag gör på olja och socker och en annan med kaffe, rismjöl, kakao och vaniljfrön som är ett recept från Lisen Sundgren. Jag smörjer även in kroppen med sesamolja efteråt och det gör huden superlen. Dessa tips är mest för kroppen. I ansiktet använder jag faktiskt rengöring och nattkräm från Pureskin och det räcker för mig. Brukar mala mandel ibland också och blanda i rengöringskrämen för en lätt peeling i ansiktet :)

2010-05-12 @ 09:56:05
Postat av: Cornelia

Jag har nog inte någon direkt huskur som jag använder mig av. Det jag gör för hyn och mitt ansikte är att jag försöker att sminka mig så sällan som möjligt och sen låta ansikten få lite vårsol på sig.



/C

2010-05-12 @ 10:10:24
URL: http://urfunktionagain.blogspot.com
Postat av: Johanna

Oh! Jag har en jättebra huskur! Istället för att tvätta ansiktet med ansiktstvätt eller tvål använder jag olivolja. Gnid in olivojan och låt den vara där en liten stund. Blöt en tvättlapp med riktigt hett vatten och lägg över ansiktet en liten stund och gnugga sedan bort oljan med tvättlappen. Det känns som man får en liten ansiktsbehandling varje gång man gör det.

2010-05-12 @ 11:18:45
URL: http://ekofamiljen.blogspot.com
Postat av: Surya

För ansiktet har jag ingen huskur direkt, men sparar att sminka mig till de tillfällen jag vill vara extra fin:-)

Till kroppen har jag en huskur som jag lärt mig av ayurvedan: garschan och abyhanga.

Garschan innebär egenmassage med råsidenvantar och abyhanga är den efterföljande oljemassagen med mognad sesamolja. Efter det blir det ett bad eller en dusch och man kommer ut som en lugn och stark människa med otroligt len hud;-)

Låter kanske lite avancerat men det är så oerhört skönt och avslappnande.



kram

2010-05-12 @ 12:17:42
URL: http://www.skapa-ditt-liv.blogspot.com
Postat av: Lisa

Jag har nog ingen speciell huskur, men att göra ansiktsmask med olja och honung, ansiktet blir riktigt fräscht och lent efteråt! :) + att det är en billig huskur också.

2010-05-12 @ 12:20:29
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Vera

Mitt mormorstips är att använda honung. Honung på läpparna när de är narriga - smakar sött och gott också. Honung i badet (ca 1 dl) lenar huden och lindrar utslag med mera. Honung är fantastiskt, och givetvis är den bästa både närodlad och ekologisk! :)



Ha en fin dag.

2010-05-12 @ 13:09:00
URL: http://hallonmuffin.wordpress.com
Postat av: Malin

Jag har ingen huskur som jag kan använda mig av. Jättedålig på sådant. Jag är därför helt beroende av köpta produkter och jag är dålig på att veta VAD jag egentligen ska använda för bra produkter som passar min hudtyp. Har köpt dyra produkter som jag bara har fått utslag av och vet därför att fina krämer som salonger pushar för inte alltid är bra:). Därför är jag tacksam attt få tips på ekologiska ansiktskrämer och rengöringar för jag tror att de som erbjuda på de flesta ställen kanske gör mer skada än nytta för min hud...

/Malin

2010-05-12 @ 13:31:34
Postat av: Petra

Ett tips är att dricka mycket vatten. Ett annat att blanda honung och socker till en scrubb och försiktigt peela ansiktet.

2010-05-12 @ 14:35:46
Postat av: Jenny

Jag ångar ansiktet över en skål full med hett vatten. Efter det är porerna öppna och jag kan få till en djupare rengöring med hjälp av min vanliga rengöringskräm.

2010-05-12 @ 23:09:24
Postat av: Basteth

Som så många andra tänkte jag också på vatten i alla dess former, men olivolja är också en höjdare. Funkar fint som snus som make-up-borttagningsmedel t ex. Och som medel att blanda i ansiktsmasker. Med socker för peeling som någon skrivit innan t ex.

2010-05-13 @ 15:25:33
URL: http://skorochmaskara.blogspot.com
Postat av: Sata-Theresé

Hemmarecept i all ära, men den bästa huskuren som jag använder mig av när jag vill fräscha upp min hy är att tvätta den grundligt med en ekologisk ansiktstvätt (jag använder PureSkins ansiktsrengöring) och sen gör jag ingenting. Absolut ingenting. Förutom att var ute i naturen och solen, inget smink, inga cremer, inga oljor, ingenting.

Då märker jag att huden kommer i själv-balans igen!Ganska enkelt va? =)

2010-05-14 @ 15:35:26
Postat av: Sara-Theresé

Haha... SaRa-Theresé ska namnet vara på föregående inlägg ju! =)

2010-05-14 @ 15:36:34
Postat av: Maria A

En riktigt bra huskur är att ånga huden och sedan skrubba den med hemmagjord peeling på krossade havregryn, honung och lite olja om du har torr hy. Har man eterisk olja hemma kan man tillsätta en sådan som passar ens egen hudtyp.Har man tid kan man låta masken/ peelingen sitta ett tag i ansiktet. Honungen är fuktgivande och antiseptisk, havregrynen lugnande och oljan återfuktande. Huden blir mjuk och ren efteråt!

2010-05-14 @ 17:56:49
Postat av: Cecilia Karlsson

Mitt knep är klassikern ångbad med färska örter från trädgården, eller torkade om det är "fel" årstid. Sedan lägger jag på en mask bestående av mosad banan, en näve havregryn och lite honung, alternativt en mosad avocado. När man sköljt av huden kan man njuta av hur mjuk och fräsch den känns!

2010-05-14 @ 19:13:29
Postat av: Jenny

Åå, ytterligare ett naturligt hudvårdsmärke att testa =) På min blogg testar jag olika naturliga produkter för allt från topp till tå, även de små.



Allt beror naturligtvis på vad man har för hudtyp, men ett tips är att ha en tub aloe vera-gelé och ett par oljor i badrumsskåpet t ex ricin- och jojobaolja. Blöt ansiktet med varmt vatten och rengör ansiktet med oljeblandningen, fet löser fett, skölj med varmt vatten. Upprepa gärna, skölj med kallvatten och badda sedan torrt med lite ekobomull. Ta lite aloe vera gelé där du behöver extra fukt (jag passar mig för aloe veran på mina känsliga kinder med ytliga blodkärl då den främjer blodcirkulationen), men framför allt tycker jag aloe veran funkar utmärkt på irritationer, orenheter, små ärr, solsveda, småsår, ja allt möjligt. På kvällen behövs ingen nattkräm när du tvättar med oljan om du inte har väldigt torr hy, då kan du smörja med ett par droppar olja. Enkelt och billigt.

2010-05-14 @ 20:15:54
URL: http://groovygreen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0