Eeh...fish?

Då jag växte upp gjorde alltid mamma och pappa egna fiskpinnar åt oss. Köpte ett torskblock (nu ska man dock längre äta stora mängder torsk eftersom Bottenviken håller på att utfiskas) och skar det i bitar. Panerade med ägg, ströbröd, salt och vitpeppar och stekte i äkta smör. Kokade potatis till som vi själva odlat i stugan och stänkte lite citron över. Serverade med ärtor och rårivna morötter. DET var gott, det tror jag inte detta är! Jämför den innehållsförteckningen med min ingredienslista ovan.

Vilka skulle Ni ha valt?

Sen är det skrämmande att fiskpinnen som stoppas i svenskens mun är mer berest än en viss eko-bloggerska.
Vilken miljöfara den lilla munsbiten blir!

Vikten av att välja mat med omsorg känns plötsligt ännu större än tidigare.


Kommentarer
Postat av: Erika

Nej, färdiga fiskpinnar är inte så aptitliga. Köper aldrig det numera.

2008-04-08 @ 14:37:10
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Malin Harju

Erika: Nej, absolut inte efter att man läast ovanstående! :)

Kramalin

2008-04-08 @ 16:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0