Fyllda oliver

Förra sommaren fick jag för mig att jag skulle lära mig tycka om oliver. Jag som håller på så mycket med mat förstod liksom att det egentligen var gott med oliver, det var mina smaklökar som inte hängde med.
Sagt och gjort, jag köpte en burk med lite lyxigare oliver fyllda med mandel och tuggade i mig 13 st. på raken. Dagen efter kan jag säga att de återstående slank ner och sedan var jag fast!

Eftersom jag nu tillhör den stora skara av olivälskare så njuter jag i fulla drag av fyllda och fyllda, grekiska eller kalamata. Men då jag vill njuta ordentligt så fyller jag mina egna, något jag verkligen tycker ni ska göra!

Fyllda oliver

1 brk ekologiska oliver (t.ex. I ♥ eco blandade oliver från ICA)
50 gr. ekologisk feta
5 soltorkade tomater (det finns ekologiska i Övik som inte ligger i marinad)
20 basilikablad
salt, peppar

Marinad;

½ dl olivolja
1 msk balsamico vinegaro
2 pressade vitlöksklyftor
någon god örtkrydda

Kärna ur alla oliver med en olivurkärnare. Finns att köpa för ca. 5o-lappen i de flesta välsorterade affärer som säljer husgeråd.
Blanda till marinaden i en skål och låt stå i rumstemperatur. Mixa feta med sönderklippta tomater och hackade basilikablad med en stavmixer. Använd sedan en tårtsprits med det långa, smala munstycket och fyll struten med feta-fyllningen. Spritsa sedan in fyllningen i oliverna, en efter en, och lägg de sedan i marinaden. Låt stå kallt över natten, men ställ fram oliverna i rumstemperatur ca. 1 timme innan servering så att smakerna hinner framträda ordentligt!

Perfekta som tilltugg till drinken, på buffébordet eller i salladen. Eller bara som de är om Ni frågar Johan!


Kommentarer
Postat av: My

Det där lät jättegott! :) Borde pröva det någon gång. Tack för tipset!

2008-04-16 @ 19:56:41
URL: http://sprakmy.wordpress.com
Postat av: Malin Harju

My: Det ÄR jättegott förutsatt att man gillar oliver såklart! ;) Kul att du gillade receptet!

/Malin

2008-04-17 @ 07:17:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0