Varm choklad

Till frukosten som blir av så fort jag postat detta blir det alltså varm choklad. Det är många, måmga år sedan vi lade av med O'boy men vi gör egen varm choklad då och då.

Håll till godo;

För en kopp behövs 2 dl. mjölk, fast vi använder KRAV-märkt Oatley
2 msk. ekologiskt kakao
1 msk. ekologiskt råsocker
ca. 3 flingor av flingsalt

Värm mjölken. Häll sedan lite, lite mjölk, ca. 1 msk. i en skål och rör ner sockret och kakaot där.  Vispa sedan ner smeten i kastrullen med mjölk och rör om noga så att det inte blir klumpar. Tillsätt saltet (detta för att sockret och kakaon lättare ska bindas samman) och rör om. Häll upp i en mugg och njut. (Passar extra bra ihop med ruggigt väder och trevligt sällskap!)

Ha det bäst idag! ♣

Kommentarer
Postat av: Ika

Jag har börjat göra varm choklad på eko-mjölk, dito kakao samt honung. Det började som ett sätt att använda upp en burk honung med annalkande bäst före-datum, men sedan blev jag fast - honungsvarianten är mycket godare än den man gör på vanligt strösocker!

Oboy går bort i mitt kök, det är på tok för sött. KJag vill själv kunna påverka andelen kakao i förhållande till sötman.

2008-04-27 @ 13:36:30
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Malin Harju

Ika: Tack för tipset, det ska testas!
Ja, det blir godare då man gör själv. Speciellt om man inte vill ha den söt, själv gillar jag den lite bitter. Gott då kakaons egenskaper får slå igenom!

2008-04-27 @ 14:51:27
Postat av: Erika

Varm choklad är gott.
Dricker oboy på mornarna, mikrar mjölken och häller i pulvret, det ska gå snabbt =)
Men hemmagjord är klart godast.

Hoppas att du haft en härlig söndag!
Kramar.

2008-04-27 @ 17:39:35
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Malin Harju

Erika: Ja, det är supergott! Man känner sig som ett barn igen!

Hade en toppensöndag! Tack!

Massa kramar!

2008-04-28 @ 06:26:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0