Vegetarisk kebab

Igår gjorde vi ekologisk kebab med inspiration från Jamie.

Vi använde en hel förpackning "rå vegfärs" från Hälsans Kök eftersom den är lik vanlig rå köttfärs i konsistensen.
Blanda ner 1 mk chilipulver, 1 msk kumminfrö och 1 msk timjan. Blanda om. Riv ner skalet från 1 citron (ekologisk såklart för att förhindra att all besprutning ska ge bismak åt maten) och salta och peppra. Finhacka 1 dl pistagenötter och blanda ner i färsen.

Forma avlånga bollar, ca. 15 st., och stek dem gyllenbruna i lika delar smör och olja. Pressa citronen som du nyss rev skalet från och blanda med en kruka mynta, en kruka persilja och en rejäl näve ruccola. Salta med gourmet-salt. Finstrimla ner en rödlök och blanda om salladen.

Lägg sallad i botten på tortillabröd och lägg sedan på kebaben. Toppa med Grekisk youghurt som fått smak av extra jungfrulig olivolja, salt och torkad, smulad chilifrukt. Rulla ihop tortillan och ät.

Fantastisk gott! ♣

Kommentarer
Postat av: Annelie

Tusen tack för det här receptet! Det var jättegott och passade så bra med den kryddiga salladen till. Kommer bli en fredagsklassiker hemma hos oss!

kramar /Annelie

2008-11-28 @ 13:51:27
Postat av: Malin Harju

Annelie: Vad kul! Det är ju faktiskt himla gott! ;)



Kramalin

2008-12-03 @ 08:24:42
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0