Vegetarisk korvstroganoff

Har under ett flertal dagar haft ett starkt begär efter vår goda korvstroganoff med dinkelspaghetti. Idag blir det vår middag! :)

Så här gör vi våran;

Korvstroganoff, 4 pers.

8 st. sojakorvar
1 msk. ekologiskt potatismjöl
5 dl. KRAV-märkt Oatley eller ekologisk mjölk
2 msk. kallt vatten
1 finhackad gul och glad eko-lök
½ dl. Heinz KRAV-märkta ketchup
1 dl. Heinz Hot Chili Sauce
1 tsk. salt
1 msk. grovmalen svartpeppar

Koka upp vattnet till pastan och hacka korven. Häll i pastan och lägg en klick smör i stekpannan (vi använder en gjutgärnspanna dels för att få i oss extra järn men också för att slippa allt farligt teflon!) och stek sedan löken glansig och mjuk. Tillsätt korven och rör om. Låt de steka tillsammans ett par minuter.
Blanda potatismjölet med vattnet i ett glas och vispa om. Häll mjölken ner i stekpannan och rör sedan snabbt i redningen. Späd om det blir för tjockt, det kan bero på mängden stärkelse i potatisen så det kan variera från paket till paket. Tillsätt ketchup och chilisås och rör om. Låt puttra ett par minuter och avsluta med att krydda.

Servera med pastan och en god sallad!--> Vi använder Heinz produkter eftersom de innehåller minst tillsatser, och det är också något vi
lägger stor vikt vid.
Matlagningsgrädde använder vi inte eftersom det finns tillsatser där som människan inte mår bra av. Att reda av själv fungerar minst lika bra och eftersom det finns ekologiskt potatismjöl så kör vi på det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0