Vegetarisk köttfärspaj
Ikväll blir det en vegetarisk köttfärspaj till middag efter recept från min farmor, fast hon gör det med "riktig" köttfärs. Den här är fantastiskt god!
Köttfärspaj 225 gr
Deg;
150 gr. rumsvarmt smör
2 ½ dl. siktat dinkel
2 msk. iskallt vatten
Fördela smöret i små bitr och nyp in mjölet. Tillsätt kallt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ kallt ca. 30 min.
Förgrädda ca. 7 min.
Fyllning;
1 påse quornfärs
1 brk. krossade tomater
2 msk Heinz Hot Chili Sauce
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
1 tsk. torkad oregano
1 dl. oliver
2 skivade tomater
2 dl riven, vällagrad ost
Stek färsen i lite olja och krydda med valfri krydda. Häll upp i en skål. Stek löken gyllengul och mjuk och blanda med färsen i pannan igen. Rör ner vitlöken, chilisaucen, krossade tomaterna och oregano. Fördela i det förgräddade pajskalet och tryck ner oliver lite här och där. Lägg skivade tomater överst och avsluta med rikligt med riven ost.
Gratinera i ugnen ca. 20 min. i 225 gr. Servera med en god sallad och vitlöksbröd.
Smaklig måltid! ♣
Men hallihallå vad flott att du var i min stad igår :)
underbaraclara: I know! Flott som bara den! Var ut på Expo och inhandlade lite servetter bl.a. och sedan blev det ett besök på Téhörnan för att fylla på té-skafferit! I övrigt satt vi mest på en balkong på Carlshem och mös i solen!
Nu ska jag kika vad du haft för dig i helgen!
/Malin
Vegetarian som jag är måste jag få lov att påpeka att "vegetarisk KÖTTfärspaj" inte klingar så vackert i ett vegetariskt sammanhang! ;)
Vegetarisk färspaj vore ett hett alternativ!
/E
Lilla fröken: Har själv varit vegetarian sedan snart 10 år och jag valde att kalla den det eftersom receptet är en köttfärspaj efter min farmor som jag gjort vegetarisk. I texten till vänster står det att bloggen innehåller vegetariska recept så det vet mina läsare vid det här laget.
Men tack för din åsikt! :)
/Malin
Jag har alltid varit skeptisk till Quorn.Jag har läst att den i tillverkningen genomgår massor av kemiska processer och kemikaliebehandlingar. Vet du något om den saken?
Lisa: Ja, jag har också läst det. Vi brukar försöka att äta annat dör vi gör det själv från grunden men ibland är det ofrånkomligt i vår familj.
Vet inte mer om saken men jag skulle vilja att det fanns KRAV-märkt quorn i alla fall.
Ikväll till middag blir det ekologiska dinkelbiffar med kokt eko-potatis och hemmagjord limesås, helt tillsatsfritt!
/Malin
Du vet väl att ost inte är ett dugg vegetariskt, förutom mjölkprodukter innehåller ost löpe vilket är nermald kalvmage. Om du inte tror på det så kolla upp!