Parmesankex
Dessa små raringar var en av de saker vi bjöd på på buffébordet igår! De är fantastiskt goda på t.ex. en ostbricka eller på picknick. Till just dessa bjöds en chili-kryddad crème på Ricottaost som uppskattades.
Parmesankex 200 gr. ca. 40 st.
1 dl. siktat dinkel
1 dl. fullkornsdinkel
50 gr. ekologiskt smör
½ dl. ekologisk mjölk eller havrebaserad produkt
2 dl. riven parmesan eller Västerbottensost om man vill ha ett mer närproducerat alternativ
flingsalt
Blanda de båda mjölsorterna och blanda i smöret i bitar. Knåda till ett finfördelat smul och tillsätt sedan mjölk och ost i degen. Arbeta till en deg och kavla ut den tunnt, tunnt mellan bakplåtspapper eller plastfolie och ta ur små rundlar. (Jag använde ett snapsglas som mått.) Strö över flingsalt och grädda på bakplåtspappersklädda plåtar i ca. 8 min. i 200 gr.
Smaklig måltid!
♣
Parmesankex 200 gr. ca. 40 st.
1 dl. siktat dinkel
1 dl. fullkornsdinkel
50 gr. ekologiskt smör
½ dl. ekologisk mjölk eller havrebaserad produkt
2 dl. riven parmesan eller Västerbottensost om man vill ha ett mer närproducerat alternativ
flingsalt
Blanda de båda mjölsorterna och blanda i smöret i bitar. Knåda till ett finfördelat smul och tillsätt sedan mjölk och ost i degen. Arbeta till en deg och kavla ut den tunnt, tunnt mellan bakplåtspapper eller plastfolie och ta ur små rundlar. (Jag använde ett snapsglas som mått.) Strö över flingsalt och grädda på bakplåtspappersklädda plåtar i ca. 8 min. i 200 gr.
Smaklig måltid!
♣
Kommentarer
Postat av: Linda
mysig blogg :)
Postat av: Malin Harju
Linda: Tack så hemskt mycket! :)
Trackback