Västergyllen
Igår då jag plockade in en del av plommonen passade jag även på att plocka in de få äpplen som blivit i år. Av dessa blev det en fantastiskt god äppelpaj som vi åt tillsammans med mandelgrädde.
Västergyllen 175 gr.
3 ½ dl. siktat dinkelmjöl *
1 dl. råsocker *
3 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljessens *
100 gr. smör *
1 ägg *
6 rivna äpplen (från det egna trädet)
kanel *, råsocker *, kardemumma *
Ingredineser markerade med * är ekologiska hos oss.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljessens i en bunke. Nyp in smöret noga och tillsätt ägget. Knåda. Fördela hälften av degen i en pajform och riv äpplen på botten. Tryck ut resten av degen som ett lock och pudra över kanel, socker och kardemumma på locket. Grädda ca. 20 min. i 175 grader.
Serveras ljummen med grädde eller vaniljglass.

Äpplen och några päron från ifjol. Underbart!
♣
Västergyllen 175 gr.
3 ½ dl. siktat dinkelmjöl *
1 dl. råsocker *
3 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljessens *
100 gr. smör *
1 ägg *
6 rivna äpplen (från det egna trädet)
kanel *, råsocker *, kardemumma *
Ingredineser markerade med * är ekologiska hos oss.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljessens i en bunke. Nyp in smöret noga och tillsätt ägget. Knåda. Fördela hälften av degen i en pajform och riv äpplen på botten. Tryck ut resten av degen som ett lock och pudra över kanel, socker och kardemumma på locket. Grädda ca. 20 min. i 175 grader.
Serveras ljummen med grädde eller vaniljglass.

Äpplen och några päron från ifjol. Underbart!
♣
Kommentarer
Trackback