Favorit i repris
Har fått både kommentarer och mail om mitt tryffelrecept så jag kör en favorit i repris och delar med mig av receptet som räcker till 20 ljuvliga tryfflar som fullkomligt smälter i munnen. Jag gör de oftast på choklad med minst 70 % kakaohalt men tryfflarna kan varieras i det oändliga och är även jättegoda med en kvalitéts-mjölkchoklas som bas. Lämnar även några förslag till olika smaksättningar.
Jag lovar; dessa tryfflar kommer att göra succé!
Chokladtryfflar grundrecept ca. 20 st.
200 gr choklad av fin kvalitet (vare sig man använder mörk, ljus eller vit) och såklart helst ekologisk, KRAV-märkt eller Fair Trade. Det blir en godare smakupplevelse då, och detta märke är en av mina favoriter!
3/4 dl grädde
25 gr smör (såklart gärna ekologiskt)
1 msk honung (jag använder en närproducerad variant)
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, gärna rostfri så att inte eventuell plast lämnar en bi-smak. Smält grädden med honungen. Rör sedan ner smöret så att smeten blir blank. Häll över den finhackade chokladen och rör tills allt smält. Ställ att stelna i kylen och använd sedan en sked eller ett kuljärn för att forma tryfflar som rullas i t.ex. kakao.
Några smakförslag;
# Använd 200 gr vit choklad och tillsätt 1/4 gr ( ett ½ kuvert) saffran (köper ekologisk saffran på Grön Gåva) och rulla istället tryfflarna i florsocker. Dessa gjorde storslagen succé på vårt glögg-party i december!
# Tillsätt 4 droppar pepparmyntolja (finns bl.a. på Apoteket) i den mörka chokladen. Rulla tryfflarna i Marianne Crush (sååå gott) eller kakao.
# Använd vit choklad och ta endast ½ dl grädde och tillsätt i msk limejuice i tryfflesmeten (Kung Markatta har jättefin både lime- och citronjuice). Smakar underbart tillsammans med den söta, vita chokladen. Rullas i florsocker.
# I juletid är det gott att dra av lite på grädden och ta ½ dl grädde, 1 msk glögg (koncentrerad) och sedan rulla tryfflarna i hackade nötter.
Tryfflar kan varieras i det oändliga och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Allt smakar ju fantastiskt då man har en sådan ljuvlig grundingrediens som choklad! ♥
Är sugen på att testa tillsätta både lingon och chili i mina tryfflar, dock inte samtidigt, så framöver vid lämpligt tillfälle kommer jag att testa det med.

Varsågoda och njut!
♣
Jag lovar; dessa tryfflar kommer att göra succé!
Chokladtryfflar grundrecept ca. 20 st.
200 gr choklad av fin kvalitet (vare sig man använder mörk, ljus eller vit) och såklart helst ekologisk, KRAV-märkt eller Fair Trade. Det blir en godare smakupplevelse då, och detta märke är en av mina favoriter!
3/4 dl grädde
25 gr smör (såklart gärna ekologiskt)
1 msk honung (jag använder en närproducerad variant)
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, gärna rostfri så att inte eventuell plast lämnar en bi-smak. Smält grädden med honungen. Rör sedan ner smöret så att smeten blir blank. Häll över den finhackade chokladen och rör tills allt smält. Ställ att stelna i kylen och använd sedan en sked eller ett kuljärn för att forma tryfflar som rullas i t.ex. kakao.
Några smakförslag;
# Använd 200 gr vit choklad och tillsätt 1/4 gr ( ett ½ kuvert) saffran (köper ekologisk saffran på Grön Gåva) och rulla istället tryfflarna i florsocker. Dessa gjorde storslagen succé på vårt glögg-party i december!
# Tillsätt 4 droppar pepparmyntolja (finns bl.a. på Apoteket) i den mörka chokladen. Rulla tryfflarna i Marianne Crush (sååå gott) eller kakao.
# Använd vit choklad och ta endast ½ dl grädde och tillsätt i msk limejuice i tryfflesmeten (Kung Markatta har jättefin både lime- och citronjuice). Smakar underbart tillsammans med den söta, vita chokladen. Rullas i florsocker.
# I juletid är det gott att dra av lite på grädden och ta ½ dl grädde, 1 msk glögg (koncentrerad) och sedan rulla tryfflarna i hackade nötter.
Tryfflar kan varieras i det oändliga och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Allt smakar ju fantastiskt då man har en sådan ljuvlig grundingrediens som choklad! ♥
Är sugen på att testa tillsätta både lingon och chili i mina tryfflar, dock inte samtidigt, så framöver vid lämpligt tillfälle kommer jag att testa det med.



Varsågoda och njut!
♣
Kommentarer
Postat av: Lisa
Slängde i mig en hel hög av de där i förrgår. Det är så galet gott! Kanske man kan kalla sig chokladoman!
Postat av: Malin Harju
Lisa: Japp, här har du en till! Jag älskar choklad!!!
Postat av: Rebecca
OHH vad mumsigt!
Postat av: Malin Harju
Rebecca: Ja, de är alldeles ljuvliga!
Postat av: I.J
gud vad glad jag är att jag hittade din blogg! det ser supergott ut! måste tebba :D
Postat av: Malin Harju
I.J: Välkommen hit! Kul att du hittat något du gillar! :)
Trackback