Chokladbollstårta
Chokladbollstårta
1,75 dl. ekologiskt råsocker
8 dl. ekologiska fiberhavregryn
3/4 dl. ekologisk kakao
2 tsk. ekologisk vaniljessens
225 gr. ekologiskt Svenskt smör, rumstempererat
3 msk. starkt, kallt kaffe (vi har bara pulverkaffe hemma så jag tog 1 dl. hett vatten i en mugg och rörde ner 3 dessertskedar ekologiskt, frystorkat kaffe. Det belv en bra grund att ta från.)
150 gr. mörk choklad, ekologisk och/eller Fair Trade-märkt
½ dl. ekologisk kokos
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det rumsvarma smöret hackat i bitar och fördela ut det jämnt i smeten. Här är det bara att ta av sig vigsel- och förlovningsringar och hugga i med riktigt handkraft. Se bara till att handen är ren innan...
Då smeten känns bra fördelad och smidig tillsätts kaffet. Rör om med träslev och tryck sedan ut smeten i en form med löstagbar botten. Låt stå kallt i minst en timme.
Smält chokladen över vattenbad. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strössla sist över kokos och låt stå kallt ytterligare en timme.
Smaskigt!



♣
Mmmm, det vattnas i munnen på mig!
Petra: Den är seriöst fantastiskt god! :P
Den där måste jag testa. Mats skulle nog gilla den, han älskar chokladbollar.
Tack för att du lägger upp så spännande recept! =)
Och ja, snart är det helg igen. Härligt!
Kramar!
Erika: Oj, så gott Mats och jag skulle ha det om vi fikar tillsammans! :) Johan hälsar att den är god! ;)
Kramalin
Hej! Jag brukar göra en nyttigare variant av chokladbollar med yoghurt,fruktsocker och fiberrikhavregryn/musli, kanske går det att applicera även här.
Kajsa: Låter gott! Jag brukar göra chokladbollar med Kesella, kanske samma-lika?
Jag hade ju fiberhavregryn i denna och tar man råsocker kan man halvera den angivna mängden socker.
Tack för tipset!
Vilket smarrigt recept på chokladbollar! Förresten har du en riktigt fin blogg.
Tack för ett toppenrecept! Passade perfekt till min sambos födelsedag, han älskar chokladbollar!!