Nya tag

Även "den bäste" kan fela och igår var det en sådan dag. Jag stressade runt åt h-vete för mycket och gjorde allt; skötbordsdelen inne i badrummet för att se så att allt skulle fungera rent praktiskt innan vi målar om och gör det bestående, fixade en massa inför helgen och rensade ut en massa och gjorde i ordning mer i bebis-vrån. Hade en puls på 180 då Johan kom hem och var dödsslut, jag hade knappt tagit mig tid att äta.

Idag blir det inte en sådan dag. Idag har jag pysslat lite på morgonen och myst med familjen. Åt en god, lyxig frukost och har snusat på vovven! Ska förbereda en sak inför helgen nu och sedan ska jag unna mig en tur in till stan med mamsen. Ikväll ska tryfflar rullas i kakao och film avnjutas. Kanske kan man låta sig övertalas till lite massage också? ;)

Idag får bloggen vila så att jag får vila fullt ut. Utan den blir det inga "måsten" utan mer lugn och ro om man redan känner sig lite uppjagad.

Ha en fantastiskt fin dag, kära läsare! Det ska jag ha; idag känner jag mig närvarande igen, lycklig och harmonisk. OCH, idag känner jag bebisens innuti mig för fullt, igår stressade jag så mycket att jag knappt kände sparkarna. :(

Lycka, hälsa och välgång till er alla!



Glöm inte bort att stanna upp och se er omkring; världen runtom oss är fylld med fantastiska saker!




Kommentarer
Postat av: SaraSofi

(Sara och hennes hjärta! har blivit SaraSofi)



Jag stressar inte. Inte heller känner jag mig direkt harmonisk. Jag är brydd. Just nu mest för jobbets skull. Det är inte lätt detta här. Det är den direkta motsatsen till lätt - väldigt svårt. Jag ska ha förmågan att hantera så många saker, så många olika människor, så många olika känslor på en och samma gång.

Men jag har lagt av med att stressa, vare sig här eller hemma. Det som inte blir gjort blir inte gjort då, utan en annan gång och det är lika bra det för antagligen har jag prioriterat något annat minst lika viktigt som att ta min son till sjön och se honom förvandlas till en fisk.

Det är viktigt att tagga ner när man är gravid. Även om man vet att man skulle klara av det kan det vara bättre att låta någon annan göra det, eller vänta tills det passar bättre. Jag vet andra som stressat och gjort en massa när de varit gravida, det är inte gott för någon. Jag vet i och för sig att du är duktig på att vila och ta det lugnt också, jag bara reflekterar över det du skrev. Du är smart och känner dig själv rätt bra.

2008-07-31 @ 12:52:19
Postat av: Erika

Hoppas att du och bebisen har haft en lugn och mysig dag. Nu åskar och blixtrar det över stan. Första gången i sommar tror jag =)



Mats är verkligen en hejjare på att laga mat. Idag har han stått vid spisen igen, jag blir verkligen bortskämd och får nästan dåligt samvete. Men jag jobbar ju i och för sig hela dagen och han är hemma. Då är det bara bra att han sysselsätter sig med annat än World of Warcraft ;o)



Kramar i massor!

2008-07-31 @ 18:19:23
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej! Tack för en jättebra blogg. Läser sen några veckor tillbaka ofta och tar åt mig så mycket jag kan. Jag har en fråga som jag hoppas att du kan ge ett svar på. Ta tomater som ett exempel. Är det bättre att köpa ekologiska tomater från Spanien än att köpa icke-ekologiska tomater som odlats i Sverige? Blir ständigt lika fundersam när jag står i grönsaksdisken och ska välja. Hur gör du? Kram, Karin

2008-07-31 @ 20:40:05
Postat av: Blissara

Bra! :)

2008-08-01 @ 08:51:44
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Erika

Hoppas att allt går bra i helgen!



Jag har utmanat dig i min blogg, så den kan du göra om du vill =)



Kram!

2008-08-02 @ 12:25:12
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

SaraSofi: Tack för kloka ord, vännen! Jag tycker jag är duktig som stannar upp då jag känner att det blir för mycket innan allt i såfall briserar.



Gällande ditt jobb; samma där! Ta det lugnt och gör det som går. Man lär sig med tiden och kom ihåg; även de små sakerna man gör räknas!



Många kramar!



Erika: Ja, men nu kanske han svänger ihop käk som får dig att utbrista Wow (!) istället! ;)

Ha, ha, humorn lade sig raskt på en B-nivå i samband med uppvaknandet imorse! :D



Många kramar!



Karin: Jag tycker det där är en jättesvr fråga; det allra bästa är ju de gånger man får tag på närodlade ekologiska produkter, såsom vi köper via exempelvis Rekolådan (www.rekoladan.com) Jag köper dock ekologiska produkter de gånger de finns, dels för att jag vill undvika att få i mig giftig besprutning som på sikt kan göra mig (och just nu barnet jag bär) jättesjuk och dels för att jag hoppas att ju fler som köper ekologiskt ju fler ska vilja odla det, så även lokala jordbruk och bönder. Men jag håller med, man känner sig alltid lite kluven och tveksam.



Kul att du hittat till bloggen! :D



/Malin



Blissara: TACK! Antog att du skulle resonera så! :)



Erika: Det gick jättebra, allt blev så himla lyckat! :) Hoppas du hade en fin helg!

2008-08-03 @ 09:16:00
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0