Sara Bernhardt-bakelser
Dessa är en lite lyxigare variant av biskvier som görs på mandelmassa. Ljuvligt goda, smälter i munnen!
Sara Bernhardt-bakelser 10 st. 150 gr.
150 gr. riven mandelmassa
½ äggvita *
Tryfflefyllning;
75 gr. choklad med hög kakaohalt *
1 msk. smör *
2 msk. grädde *
Garnering;
200 gr. choklad med hög kakakohalt *
1 msk. olja *
Ingredienser markerade med *är ekologiska hos oss.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda med mandelmassan. Klicka ut smeten på plåten och tryck till med lätt mjölad hand.
Grädda mitt i ugnen ca. 12 - 14 min. Lossa de från plåten medan de är varma. Låt de kallna med undersidan uppåt.
Smält chokladen till tryffelsmeten i vattenbad. Koka upp smr och grädde. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten svalna så den blir tjock och fast. Bred den toppigt på kakorna. Ställ de i kylen minst en timme.
Smält chokladen med oljan i vattenbad och doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Låt svalna igen.
♣
Sara Bernhardt-bakelser 10 st. 150 gr.
150 gr. riven mandelmassa
½ äggvita *
Tryfflefyllning;
75 gr. choklad med hög kakaohalt *
1 msk. smör *
2 msk. grädde *
Garnering;
200 gr. choklad med hög kakakohalt *
1 msk. olja *
Ingredienser markerade med *är ekologiska hos oss.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda med mandelmassan. Klicka ut smeten på plåten och tryck till med lätt mjölad hand.
Grädda mitt i ugnen ca. 12 - 14 min. Lossa de från plåten medan de är varma. Låt de kallna med undersidan uppåt.
Smält chokladen till tryffelsmeten i vattenbad. Koka upp smr och grädde. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten svalna så den blir tjock och fast. Bred den toppigt på kakorna. Ställ de i kylen minst en timme.
Smält chokladen med oljan i vattenbad och doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Låt svalna igen.
♣
Kommentarer
Trackback