Spenatsoppa
Så enkel men så god! Hade denna som förrätt på nyår och den blev en given hit, Ni måste verkligen testa den!
Spenatsoppa
300 gr. frusen spenat
2 gula lökar *
2 potatisar *
1 msk. smör *
2 msk. grönsaksbuljonpulver * (från Biofood, fritt från alla tillsatser, även glutamaten!)
1 ½ l. vatten
2 brk. Castello KRAV-färskost med vitlök och örter *
salt, peppar *
Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.
Skala och hacka lök och potatis i cm-stora bitar. Fräs i smöret så de blir gyllenbruna. Slå på vatten och buljong och rör om. Låt koka upp och koka 10 min.
Rör ner spenat och färskost. Koka upp igen och mixa sedan soppan slät. Salt och peppra.
Smakar gott med ett kokt ägg * och Västerbottenstortillas!
♣
Spenatsoppa
300 gr. frusen spenat
2 gula lökar *
2 potatisar *
1 msk. smör *
2 msk. grönsaksbuljonpulver * (från Biofood, fritt från alla tillsatser, även glutamaten!)
1 ½ l. vatten
2 brk. Castello KRAV-färskost med vitlök och örter *
salt, peppar *
Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.
Skala och hacka lök och potatis i cm-stora bitar. Fräs i smöret så de blir gyllenbruna. Slå på vatten och buljong och rör om. Låt koka upp och koka 10 min.
Rör ner spenat och färskost. Koka upp igen och mixa sedan soppan slät. Salt och peppra.
Smakar gott med ett kokt ägg * och Västerbottenstortillas!
♣
Kommentarer
Trackback