Engelska dinkelscones
Dessa scones är jättelätta att göra och ofta gör Johan dem då vi vill ha en mysig frukost tillsammans, har haft gäster eller nu senast en fredagkväll så vi hade gäster och alla blev lite små-hungriga framemot midnatt.
Det blir 8 st. som gräddas i 250 grader i 8 min.
3 ½ dl siktat dinkel
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
50 gr rumsvarmt smör
1 ½ dl mjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka smöret i bitar och nyp in det i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör om med en slev. Forma 8 st. ganska toppiga scones och lägg de på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda ca. 8 minuter i 250 grader och njut dem sedan varma med smör, en god ost och någon mumsig marmelad. Det finns massa goda ekologiska sorter att välja mellan, men hittar Ni ingen så ta i alla fall en utan en massa tillsatt socker och med riktiga frukter och bär i!
Smaklig måltid! ♣
Det blir 8 st. som gräddas i 250 grader i 8 min.
3 ½ dl siktat dinkel
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
50 gr rumsvarmt smör
1 ½ dl mjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka smöret i bitar och nyp in det i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör om med en slev. Forma 8 st. ganska toppiga scones och lägg de på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda ca. 8 minuter i 250 grader och njut dem sedan varma med smör, en god ost och någon mumsig marmelad. Det finns massa goda ekologiska sorter att välja mellan, men hittar Ni ingen så ta i alla fall en utan en massa tillsatt socker och med riktiga frukter och bär i!
Smaklig måltid! ♣
Kommentarer
Trackback